10 ιστορικά πρόσωπα που εμφανίστηκαν με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στον κινηματογράφο

27 Ιανουαρίου, 2016 6:20 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές oι διαφορές ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες, οδηγούν σε μια παράξενη αίσθηση,  όταν ένας ηθοποιός υποδύεται πχ ένα σημαντικό ιστορικό πρόσωπο. Αυτό ισχύει για την εμφάνιση, τον χαρακτήρα αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ήρωα.

Στις παρακάτω περιπτώσεις, οι παραγωγοί δεν προσπάθησαν πολύ για να αναδημιουργήσουν την πραγματικότητα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το ταλέντο των ηθοποιών επισκιάζει οποιεσδήποτε ανακρίβειες στους χαρακτήρες. Στην πραγματικότητα αυτό γίνεται στις περισσότερες ταινίες.

Ξέρξης / «300»
Τον υποδύθηκε ο Ροντρίγκο Σαντόρο

18867410-R3L8T8D-650-collage111

© Atmosphere Entertainment MM LLC

Η ιστορική εικόνα του Πέρση βασιλιά είναι ασαφής. Μερικοί τον αποκαλούν στενόμυαλο και ασπόνδυλο, όμως είχε αυτοπεποίθηση και ήταν ένας αλαζόνας κυβερνήτης, ενώ κάποιοι τον αποκαλούν σοφό και έμπειρο πολεμιστή. Στην ταινία, προφανώς, αποφάσισαν να συνδυάσουν και τις δύο εικόνες, βάζοντας του όμως μια αρκετά παράξενη ένδυση.

Μέγας Αλέξανδρος / «Μέγας Αλέξανδρος»
Τον υποδύθηκε ο Κόλιν Φάρελ

18846310-R3L8T8D-650-08

©Egmond Film & Television

Η ταινία είναι γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες, ακόμα και η εξωτερική εμφάνιση του Μέγα Αλεξάνδρου διαφέρει πάρα πολύ με τα ιστορικά στοιχεία.

Ο νεαρός Σαλβαντόρ Νταλί / «Ισχυρή έλξη»
Τον υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Πάτινσον

18846410-R3L8T8D-650-collage

©APT Films

Δεν υπάρχει καθόλου ομοιότητα στην εξωτερική εμφάνιση του Νταλί και του Πάτισον, παρόλα αυτά ο ηθοποιός στην ταινία καταφέρνει να αποκαλύψει προσεκτικά την προσωπικότητα του μεγάλου καλλιτέχνη, δείχνοντας εκκεντρικός, απρόβλεπτος και γεμάτος από αυτήν την τρέλα του καλλιτέχνη.

Ο Λεωνίδας Α / «300»
Τον υποδύθηκε ο Τζεράρντ Μπάτλερ

18846460-R3L8T8D-650-03

© Atmosphere Entertainment MM LLC

Η ταινία είναι γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες και είναι περισσότερο σαν ταινία επιστημονική φαντασίας. Ο Ξέρξης ποτέ δεν έστειλε αγγελιοφόρους στο Λεωνίδα, ζητώντας την παράδοσή του και επιπλέον, ο Λεωνίδας δε διέπραξε φόνο, ρίχνοντας τον αγγελιοφόρο σε ένα γιγαντιαίο λάκκο. Επίσης σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Ξέρξης δεν συζήτησε ποτέ με τον Λεωνίδα.

Κόμμοδος / «Μονομάχος»
Τον υποδύθηκε ο Χοακίν Φίνιξ

18853960-R3L8T8D-650-collage5

© C & L

Εξωτερικά, ο Φίνιξ δεν μοιάζει καθόλου με τον χαρακτήρα του, επιπροσθέτως υπάρχουν και πολλές ιστορικές ανακρίβειες στην ταινία. Ο αληθινός Κόμμοδος κυβέρνησε την Ρώμη για σχεδόν 13 χρόνια, ενώ στην ταινία δεν βασίλευσε ούτε δύο χρόνια. Επιπλέον, είναι αλήθεια πως ο Κόμμοδος συμμετείχε σε μάχες των μονομάχων, αλλά πάντα χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία του.

Γουίλιαμ Γουάλας / «Braveheart»
Τον υποδύθηκε ο Μελ Γκίμπσον

18846210-R3L8T8D-650-2_05

© B.H. Finance C.V.

Αυτή η υπέροχη ταινία του Μελ Γκίμπσον πήρε 5 «Όσκαρ». Αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τις ιστορικές ανακρίβειες. Σε αντίθεση με τον ήρωα του Γκίμπσον, ο οποίος ήταν ένας απλό άνδρας, ο πραγματικός Γουίλιαμ Γουάλας προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ήταν ένας ιππότης. Ήταν ένας πραγματικός αριστοκράτης. Και οι διαφορές στην εμφάνιση αλλά και στην συμπεριφορά τους ήταν τεράστιες.

Ιωάννα της Λωραίνης / «Ιωάννα της Λωραίνης»
Την υποδύθηκε η Μίλα Γιόβοβιτς

18846360-R3L8T8D-650-collage1

© Gaumont

Παρά την αγάπη του Λικ Μπεσόν στη λεπτομέρεια, η εμφάνιση της Ιωάννας ήταν αρκετά ανακριβής. Ωστόσο, αυτό όμως δεν έκανε την ταινία λιγότερο απολαυστική. Η Γιόβοβιτς υποδύθηκε τον ρόλο υπέροχα.

Βασιλιάς Αρθούρος / «Βασιλιάς Αρθούρος»
Τον υποδύθηκε ο Κλάιβ Όουεν

18846510-R3L8T8D-650-collage2

© Green Hills Productions

Η εξωτερική εμφάνιση του Αρθούρου στην ταινία είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματικότητα. Επιπλέον η ταινία είναι γεμάτη ιστορικές ανακρίβειες.

Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας /  «The Tudors»
Τον υποδύθηκε ο Τζόναθαν Ρις Μέγιερς

18852510-R3L8T8D-650-collage3

© Bórd Scannán na hÉireann

Όπως μπορεί κανείς να δει από το πορτρέτο του βασιλιά της Αγγλίας, ήταν πολύ πιο παχουλός, από το «αντίγραφο» του στην τηλεοπτική σειρά «The Tudors».

Κλεοπάτρα / «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα»
Την υποδύθηκε η Μόνικα Μπελούτσι

18866610-R3L8T8D-650-cleo

© Centre National de la Cinématographie (CNC)

Η Αιγύπτια βασίλισσα Κλεοπάτρα, που κέρδισε την καρδιά του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καίσαρα και του συνεργάτη του Μάρκου Αντώνιου με την ομορφιά της, στην πραγματικότητα, ήταν πολύ μικρού ύψους και δεν ήταν τόσο ελκυστική. Ωστόσο στον κινηματογράφο τον ρόλο της τον έπαιρναν πάντα πανέμορφες γυναίκες όπως η Βίβιαν Λι, Σοφία Λόρεν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Μόνικα Μπελούτσι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: