Πώς το φασκόμηλο μπορεί να καθαρίσει τον αέρα από τα βακτήρια;

21 Σεπτεμβρίου, 2016 7:55 ΜΜ
More videos

Η τεχνική του μουντζουρώματος χρονολογείται από την προϊστορική εποχή και είναι ακόμα πολύ διαδεδομένη. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως στην δημοτικότητα αυτής της δραστηριότητας, αποκαλύπτοντας ότι η καύση ορισμένων φυτών καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβή βακτήρια.

Στον Δυτικό πολιτισμό, η καύση βοτάνων και φυτών χρησιμοποιούνται για πνευματικούς σκοπούς, οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους στους αρχαίους πολιτισμούς. Έτσι, αυτή η πρακτική χρησιμοποιούνταν για να καθαριστεί η ατμόσφαιρα από την συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια.

1

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν τις αμφιβολίες τους και χαρακτηρίζουν την πρακτική αυτή μη επιστημονική.

Η πρακτική αυτή σχετίζεται αρνητικά με ένα είδος πολιτιστικού ιμπεριαλισμού, όπου οι παραδόσεις των αυτοχθόνων πληθυσμών συμπλέκονται από τους απογόνους εκείνων που θέλουν να τους κατακτήσουν.

Η επιστημονική έρευνα “Φαρμακευτικοί Καπνοί” επικεντρώνεται σε αυτή την πρακτική, η οποία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη παρά τον σκεπτικισμό.

Η έρευνα εξέτασε φυτικές και μη φυτικές θεραπείες, που χορηγήθηκαν από την καύση διάφορων υλικών.

Η έρευνα περιελάμβανε πληροφορίες από 50 χώρες και στις 5 ηπείρους και διαπίστωσε ότι, κατά κύριο λόγο, η θεραπευτική χρήση του καπνού εφαρμόζεται για την ενίσχυση των πνευμόνων, του εγκεφάλου και του δέρματος.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε λίγο αργότερα, έδειξε, ότι ο καπνός από την καύση φυτών έχει οφέλη όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά έχει και αντισηπτική δράση.

2

“Έχουμε παρατηρήσει, ότι 1 ώρα θεραπείας με φαρμακευτικό καπνό, που προήλθε από την καύση ξύλου και ενός μείγματος ευωδών και φαρμακευτικών βοτάνων, προκάλεσε την μείωση κατά 94% των βακτηρίων του αέρα και η ικανότητα του καπνού να καθαρίσει τον αέρα και να καταστήσει την ατμόσφαιρα πιο καθαρή διατηρήθηκε για 24 ώρες σε κλειστό δωμάτιο.

Αποδείξαμε, ότι η χρήση φαρμακευτικού καπνού μπορεί να εξαλείψει πλήρως τα βακτήρια μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο.”

Με λίγα λόγια, η καύση φαρμακευτικών φυτών μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα έως και 94% από τα βακτήρια και ο χώρος αυτός να συνεχίσει να είναι καθαρός και την επόμενη μέρα.