Πώς ένας 22χρονος από ψήστης στα McDonald’s έφτασε να βγάζει 1.000.000 δολάρια το χρόνο!

17 Νοεμβρίου, 2014 11:13 ΠΜ
More videos

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των e-sports είναι ο 22χρονος Matt Haag, γνωστός με το όνομα «Nadeshot»

Οι διαγωνιζόμενοι σε video games ή αλλιώς στα e-sports, μπορεί να μην χρειάζεται να σηκωθούν από την θέση τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν λεφτά, σαν να πήγαιναν κανονικά στη δουλειά και μάλιστα σε μία δουλειά που τους καλοπληρώνει.

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των e-sports είναι ο 22χρονος Matt Haag, γνωστός με το όνομα «Nadeshot». Ο Matt Haag είναι αυθεντία στο ηλεκτρονικό παιχνιδι «Call of Duty», ενώ μαζί του στους διαγωνισμούς, συμμετέχει η ομάδα του με το όνομα  OpTic Gaming. Μάλιστα είναι τόσο καλοί που έχουν σπόνσορα την Red Bull.

Όλα αυτά, πριν από 3 χρόνια έδειχναν εξωπραγματικά για τον Matt Haag, αφού τότε, σύμφωνα με τους New York Times, δούλευε ως ψήστης στα McDonald’s.

Το να παίζει κάποιος επαγγελματικά video games είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά. Χρειάζεται εξάσκηση ωρών, ενώ ο Haag καλωδιώνεται για να μελετάται η επίδραση των παιχνιδιών αυτών στον εγκέφαλο. Μάλιστα ακολουθεί και ειδική διατροφή με πολλά γεύματα, όπως κάνουν οι αθλητέ,  για να είναι υγιής και να έχει καλύτερη απόδοση.

Τα χρήματα που «παίζουν» στον χώρο των videogames είναι πολλά. Μία ομάδα παιδιών από την Κορέα, κέρδισε 1 εκατ. δολάρια, διαγωνιζόμενα σε ένα άλλο δημοφιλές παιχνίδι, το «League of Legends», ενώ εκατομμύρια άλλοι τα  έβλεπαν σε ζωντανή μετάδοση.

Είναι πολλοί οι παίκτες video games που έγιναν διάσημοι παίζοντας online σε social media όπως το Twitch, το οποίο αγόρασε φέτος η Amazon για 1 δισ. δολάρια.

Ο Haag κερδίζει τον μισθό του, παίζοντας online ή από έπαθλα από τα διάφορα τουρνουά που κερδίζει.

protothema.gr