Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διάφορα«Πως απέδρασα με το ελικόπτερο»: Ο καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια Βασίλης...

«Πως απέδρασα με το ελικόπτερο»: Ο καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια Βασίλης Παλαιοκώστας «κυκλοφόρησε» βιβλίο

Ο πασίγνωστος κακοποιός της Ελλάδας περιγράφει στο βιβλίο του «Μία φυσιολογική Ζωή» την δράση του και την απόδραση του.

Βασίλης Παλαιοκώστας: Το βιβλίο της ζωής του

Στο Δικηγορικό γραφείο των Αθηνών στάλθηκε ένα χειρόγραφο πριν καποιους μήνες. Επιπλέον στάλθηκε μαζί με το χειρόγραφο αυτό και ένα παλμικό αποτύπωμα. Αυτά ανήκουν στον Βασίλη Παλαιοκώστα και το παλμικό αποτύπωμα ηταν η απόδειξη πως το χειρόγραφο άνηκε πράγματι σε αυτόν. Ο δικηγόρος που τα παρέλαβε, μετέφερε το χειρόγραφο του εγκληματία σε έναν εκδοτικό οίκο.

Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο καταζητούμενος φαίνεται να αρνείται σχεδόν όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο ίδιος είναι καταζητούμενος κοντά στα 10 ολόκληρα χρόνια και καταζητείται διεθνώς από την Interpol.

«Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα, ήταν πλεκτάνες – χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιοδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες», γράφει χαρακτηριστικά.

Όσον αναφορά την απόδραση του ίδιου μαζί με τον έτερο καταδικασθέντα Αλκέτ Ριζάι ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε:

«Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτηριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία».

Ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής αναλύει τις πληροφορίες που δίνει το βιβλίο και επικεντρώνεται σε σημεία κλειδιά, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα πιο σημαντικά