Πώς αλλοιώνονται τα προσώπα των ναρκομανών; Ανθρωποι πριν και μετά τη χρήση…

27 Νοεμβρίου, 2014 4:21 ΜΜ
More videos

Οτι τα ναρκωτικά κάνουν μόνο πολύ κακό είναι γνωστό. Οι επιπτώσεις στη σωματική και στην ψυχική υγεία των ατόμων που κάνουν χρήση είναι απλά δραματικές και το αποτέλεσμα καταστροφικό. 

Είναι επίσης γνωστό ότι η χρόνια χρήση ναρκωτικών αλλοιώνει εντελώς το παρουσιαστικό των χρηστών. Μια σειρά φωτογραφιών gif παρουσιάζει τις αλλαγές αυτές στα πρόσωπα χρηστών με τρόπο άμεσο. Το αποτέλεσμα σοκάρει.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν μέρος ενός πρότζεκτ με τίτλο «Τα πρόσωπα των τοξικομανών» και είναι δημιουργία του οργανισμού Rehabs.com που είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για την κατάχρηση ουσιών. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει 13 άτομα που έχουν συλληφθεί για διάφορες κατηγορίες αλλά και για χρήση ναρκωτικών, από φάρμακα μέχρι μεθαμφεταμίνες, κοκαΐνη, ηρωίνη ή χάπια.

Ανοιχτές πληγές, σαπισμένα δόντια, κατεστραμμένο δέρμα, αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι οι χρήστες συχνά παραμελούν τους εαυτούς τους, καθώς η φροντίδα της υγείας τους και η εμφάνισή τους έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σε πρώτη είναι μόνο ο τρόπος που θα βρουν τα ναρκωτικά τους.

Το πρότζεκτ αυτό, πάντως, χάρη στα αρχεία gif δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει τη σταδιακή σωματική κατάπτωση ανδρών και γυναικών, σκληρών χρηστών ναρκωτικών.

«Επιδίωξή μας είναι να δείξουμε στην κοινωνία ότι τα ναρκωτικά μπορεί να κοστίσουν στους χρήστες τα πάντα, από τους φίλους και την οικογένειά τους, ως το σπίτι τους και τη δουλειά τους. Και οι επιπτώσεις αυτές δεν είναι πουθενά περισσότερο εμφανείς παρά στα πρόσωπα των ίδιων των τοξικομανών», σημειώνει ο οργανισμός.

iefimerida