Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠορτοσάλτε: «Να κοπεί 10% ο μισθός των Δημοσιών Υπαλλήλων για να δοθεί...

Πορτοσάλτε: «Να κοπεί 10% ο μισθός των Δημοσιών Υπαλλήλων για να δοθεί δώρο στους υγειονομικούς»

Την πρότασή του για το πώς θα δοθεί δώρο στους υγειονομικούς, τους ήρωες της πανδημίας, -αλλά όχι όλους- εξέφρασε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε κατά την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Ο δημοσιογράφος, συμφωνώντας με την κριτική που άσκησε η εφημερίδα Καθημερινή στην κυβέρνηση, θέλησε όπως είπε να την συμπληρώσει, κι έτσι, αφού παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση μείωσε τους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα καθώς όπως είπε η ψαλίδα μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει ανοίξει πολύ, πρότεινε να μειώσει τους μισθούς και στους Δημόσιους Υπαλλήλους, για καλό σκοπό. Για να πάρουν δώρο οι υγειονομικοί. Όμως όχι όλοι…

Χαρακτηριστικά, τόνισε τα παρακάτω:

«Να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα, και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς»

Όπως διευκρίνισε ωστόσο λίγο αργότερα, το δώρο να μη δοθεί σε όλους, αλλά «μόνο σε όσους είναι στον πόλεμο, στα χαρακώματα.».

Ο κοινωνικός αυτοματισμός και η οικονομία της στέρησης μονάχα απ’ τους εργαζόμενους, όχι μόνο δεν θα αποτελεί επιβράβευση για τους υγειονομικούς, αλλά βάναυση προσβολή της προσφοράς τους.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά