Πορτοσάλτε: «Να καταργηθεί η δημόσια Υγεία για να καταργηθεί το φακελάκι»

9 Νοεμβρίου, 2017 2:16 ΜΜ
More videos

Μία πρωτοποριακή μέθοδο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του χρηματισμού γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία εισηγείται ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο Πορτοσάλτε δήλωσε ότι το φακελάκι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «ούτε με Ρουβίκωνες» αλλά «ούτε με την απειλή του νόμου, γιατί στο νόμο θα έρθει η παρανομία. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».

Έτσι λοιπόν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εισηγείται «να αμοιβοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών που γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το δεδομένο ότι οι γιατροί πρέπει να αμειφθούν». Και εξήγησε: «Ο καλός χειρούργος πρέπει να αμείβεται παραπάνω, πέρα από τα ενιαία μισθολόγια και όλη αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη του Δημοσίου».

Μάλιστα από τα χρήματα του πολίτη που δικαιούται δωρεάν Υγεία ο Πορτοσάλτε εισηγείται «να κρατάει ένα μέρος το νοσοκομείο και ένα μέρος ο γιατρός.»

Όσο για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας; «Δεν υπάρχει», για τον Άρη, γιατί «το έχουμε ισοπεδώσει (σ.σ., όλοι μαζί;) και αυτό».

Έτσι λοιπόν πρέπει να κάνουμε «ό,τι γίνεται σε έναν κανονικό κόσμο μιας πραγματικής οικονομίας για να μη χρειαζόμαστε λαϊκισμούς τύπου Πολάκη».

[alfavita] [documento]

Ακολουθήστε μας στο facebook: