«Πονοκέφαλος» το λιομάζωμα – Έπεσαν τα πρώτα 300άρια στους αγρότες

14 Νοεμβρίου, 2020 4:54 ΜΜ
More videos

Τα λάθη που πλήρωσαν με πρόστιμα οι αγρότες

Τα πρώτα παρατράγουδα στη μετάβαση ελαιοπαραγωγών και εργατών γης στα λιόφυτα της Κρήτης ξεκίνησαν από τη Σητεία, όπως ανέφεραν στη “Νέα Κρήτη” ελαιοπαραγωγοί, που λένε ότι δεν ήταν ενήμεροι ως προς την απαγόρευση της ύπαρξης άνω των δύο ατόμων στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου. Ήδη υπάρχουν βεβαιώσεις τσουχτερών προστίμων (300 ευρώ) για το θέμα αυτό, ενώ γενικότερα ο κόσμος είναι μπερδεμένος και υπάρχει μεγάλη ανησυχία από σήμερα, αφού κάθε σαββατοκύριακο πολλοί παραγωγοί που κάνουν μία άλλη δουλειά, βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν στα λιόφυτά τους για να μαζέψουν τις ελιές, με τη βοήθεια συγγενών, φίλων και εργατών γης!

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης θέλησε να στείλει μήνυμα προς τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της Κρήτης, προκειμένου το λάδι που θα βγάλει να μην το… πληρώσει χρυσάφι αντί να το πληρωθεί.

«Πάνω από δύο άτομα απαγορεύεται να είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Στην καρότσα επίσης απαγορεύεται έστω και ένας άνθρωπος, αφού η καρότσα είναι μόνο για προϊόντα και γεωργικά εφόδια. Για να καθίσει στην καρότσα ένας άνθρωπος, χρειάζονται συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το αυτοκίνητο έχει άδεια μεταφοράς αγροτικών προϊόντων. Δεν έχει άδεια μεταφοράς προσωπικού», σύμφωνα με τον συνεταιριστή.

Στο σημείο αυτό, ο ίδιος συμφωνεί με τα παράπονα που έχουμε καταγράψει από την περιοχή της Σητείας. «Είναι πρόβλημα, όντως. Αλλά αυτά αναφέρει ο νόμος»…

Πηγή: neakriti.gr