Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΠολυτεχνείο: Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων από σήμερα - Πρόστιμα έως και 5.000

Πολυτεχνείο: Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων από σήμερα – Πρόστιμα έως και 5.000

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε τετραήμερη απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Με απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από σήμερα στις 6:00 το πρωί μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου, στις 9πμ.

Η απόφαση προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ, «υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία».

Αναλυτικά, για τους παραβάτες προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις: διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.Τα πιο σημαντικά