Πολύ μεγάλη φωτιά στην Πάρο – Καίει σε δύσβατη περιοχή

14 Ιουνίου, 2022 2:38 ΠΜ
More videos

Η φωτιά εντοπίζεται στο πίσω μέρος του Αγίου Αντώνιου, προς τη μεριά του Μώλου και καίει θαμνώδη περιοχή, που είναι δύσβατη. Στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και υδροφόρες του δήμου.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, καθώς λόγω νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δύσβατη περιοχή. Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, κι αν και πνέουν ισχυροί άνεμοι μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Νωρίτερα ο κοινοτάρχης Μώλου καλούσε τους πολίτες από τα μεγάφωνα να απομακρυνθούν.

Η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από την παραλία του Καλόγερα έφθασε στο Μώλο, κατευθύνθηκε αριστερά από το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου και συνέχισε την καταστροφική πορεία της προς το Καμινάκι, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκε στο να μην φτάσει το πύρινο μέτωπο στη Μονή Αγίου Αντωνίου και να μην κινδυνεύσει το μοναστήρι.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου –στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι–, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Για καλύτερη εικόνα της φωτιάς μίλησε επίσης η πρόεδρος της κοινότητας Μάρπησσας, Άννα Αντωνοπούλου.

«Ήταν επικίνδυνη η φωτιά, έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη. Έχουν πάει άνθρωποι στην μονή του Αγ. Αντωνίου για να την προστατεύσουν σε περίπτωση αναζωπυρώσεων », δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Αντωνοπούλου.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Αυτό που ανησυχούσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Με πληροφορίες από cyclades24.gr