Πολικές θερμοκρασίες αγγίζουν τους -62 στο πιο κρύο χωριό του κόσμου

16 Ιανουαρίου, 2018 1:52 ΜΜ
More videos

Το χωριό Οϊμιάκον είναι το πιο απομονωμένο χωριό της Σιβηρίας, στο οποίο η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο φτάνει τους -50 βαθμούς κελσίου.

Το κρύο ήταν τόσο μεγάλο στο παγωμένο χωριό της Ρωσίας που ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο έσπασε, αφού κατέγραψε την θερμοκρασία ρεκόρ -62 βαθμούς κελσίου.

Μάλιστα, από το πολύ κρύο οι βλεφαρίδες μιας κατοίκου του χωριού πάγωσαν μόλις βγήκε έξω.

Δείτε το βίντεο

Ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε την θερμοκρασία στους -59 βαθμούς κελσίου, ενώ οι κάτοικοι ανέφεραν ότι οι δικές τους μετρήσεις έδειξαν -67 βαθμούς κελσίου, δηλαδή 1 βαθμό λιγότερο από την αποδεκτή θερμοκρασία για μόνιμη κατοικία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το χωριό Οϊμιάκον είναι ο πιο κρύος και μόνιμα κατοικήσιμος οικισμός του κόσμου.

To χωριό κατοικείται περίπου από 500 οικογένειες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους The Siberian Times, ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο έσπασε εξαιτίας του κρύου, αφού πρώτα κατέγραψε την θερμοκρασία ρεκόρ -62 βαθμούς κελσίου.

Το όνομα του χωριού μεταφράζεται ως “το νερό που δεν παγώνει” και αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεται πάνω από μια θερμική πηγή.

Τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του χωριού περιλαμβάνουν το μελάνι των στυλό που παγώνει, τα γυαλιά να παγώνουν στα πρόσωπα των ανθρώπων και οι μπαταρίες να χάνουν την ενέργειά τους.

Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους συνέχεια αναμμένα από φόβο μήπως δεν μπορέσουν να τα ξαναβάλουν μπρος. Επίσης, οι ψαράδες δεν έχουν ανάγκη από ψυγεία για να βάλουν τα ψάρια τους.

[dailymail]