Η πόλη που οι αετοί είναι τόσο συνηθισμένοι όσο τα περιστέρια

30 Αυγούστου, 2017 8:59 ΜΜ
More videos

Ο μεγαλοπρεπής φαλακρός αετός είναι το εθνικό πουλί των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι τυχεροί αν δουν ένα τέτοιο πτηνό κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Εκτός αν ζουν στην πόλη Ουναλάσκα της Αλάσκα, όπου είναι τόσο συνηθισμένοι, όσο και τα περιστέρια σε άλλους ανθρώπινους οικισμούς.

Η Ουναλάσκα φιλοξενεί περίπου 4.700 άτομα που μοιράζονται το χώρο τους με πάνω από 600 όμορφα πτηνά. Συνήθως φωλιάζουν ψηλά στα δέντρα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η Ουναλάσκα δεν έχει πάρα πολλά δέντρα, έτσι ώστε τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους στους γκρεμούς στην άκρη της πόλης ή σε τεχνητές κατασκευές, κάτι που τα φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτή η συνύπαρξη δεν είναι πάντα ευχάριστη, αφού πολλοί είναι εκείνοι που τραυματίζονται από επιθέσεις αετών, ιδίως την περίοδο του ζευγαρώματος και της ωοτοκίας, ειδικά εάν πλησιάσουν τις φωλιές τους. Γι’ αυτό υπάρχουν παντού στην πόλη προειδοποιητικές σημάνσεις.

Αλλά γιατί υπάρχουν τόσοι αετοί στην περιοχή; Η Ουναλάσκα βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά του κόσμου, όπου τα ψάρια αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής των αετών. Κάθε φορά που ένα σκάφος ξεφορτώνει την ψαριά, μπαίνουν μέσα και κλέβουν όσα ψάρια μπορούν.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι της Ουναλάσκα αγαπούν τους αετούς, πολλοί τους θεωρούν ενοχλητικούς, όπως ακριβώς άλλοι βλέπουν τα περιστέρια. Ωστόσο, τα περιστέρια μόλις αντιληφθούν έναν άνθρωπο φεύγουν, ενώ οι αετοί είναι πιο επιθετικοί, ειδικά εάν νιώσουν ότι απειλούνται.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[perierga]

Ακολουθήστε μας στο facebook: