Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Μπεν Στίλερ – Ζελένσκι στο Κίεβο – «Είσαι ο ήρωάς μου»

22 Ιουνίου, 2022 2:45 ΠΜ
More videos

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και χιλιάδες ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει την χώρα λόγω της εισβολής της Ρωσίας, ο δημοφιλής ηθοποιός Μπεν Στίλερ επισκέφθηκε το Κίεβο και δήλωσε την συμπαράσταση του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αμερικανός ηθοποιός με την ιδιότητα του πρέσβη Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. «Είσαι ο ήρωάς μου» είπε ο Μπεν Στίλερ, απευθυνόμενος στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. 

Μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Μπεν Στίλερ με την ιδιότητα του πρέσβη Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε το κατεστραμμένο από τη ρωσική εισβολή Ιρπίν.

Αποστολή του χολιγουντιανού σταρ είναι να φέρει στον επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος την προστασία και την αρωγή προς όσους αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ΟΗΕ στο Instagram, ο αμερικανός ηθοποιός ανέφερε: «Είμαι ο Μπεν Στίλερ και βρίσκομαι στην Ουκρανία. Συναντώ ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο και πληροφορούμαι πώς άλλαξε τις ζωές τους».

«Ο πόλεμος και η βία καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές σε όλον τον κόσμο. Κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει (άρον άρον) το σπίτι του… Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια. Οποιοσδήποτε. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε» προσθέτει.