Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο πλευρό του Πούτιν ο Ολιβερ Στόουν – «Δείτε γιατί μπήκε στην Ουκρανία»

2 Μαρτίου, 2022 6:43 ΜΜ
More videos

Στο πλευρό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τάσσεται ο γνωστός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν, καθώς με ανάρτησή του ζητά από τους followers του «να κατανοήσουν καλύτερα το λόγο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ένθερμος επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, κάλεσε τους followers του στο Instagram να διαβάσουν ορισμένα άρθρα ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το λόγο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Ειδικότερα, ο Ολιβερ Στόουν έκανε την εν λόγω ανάρτηση την Κυριακή ως απάντηση στην «υστερία των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης» και την τάση τους να «παραλείπουν βασικά γεγονότα όταν δεν είναι βολικό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης. Τα κείμενα που προτείνει ο Στόουν για μελέτη, προσφέρουν μερικές «χρήσιμες και ειλικρινείς αναλύσεις» για την κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει.

«Εν μέσω όλης της υστερίας των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία ουρλιάζουν για αιματηρή δολοφονία κατά του Πούτιν, παραλείποντας βασικά γεγονότα όταν δεν είναι βολικό, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλο το φάσμα για όσα συμβαίνουν -και πάνω από όλα, να σκεφτόμαστε καθαρά. Με τη βοήθεια του διαδικτύου, βρήκα μερικές χρήσιμες και ειλικρινές αναλύσεις. Τα παραθέτω με σειρά σημασίας για εμένα», εξηγεί ο Στόουν στην ανάρτησή του.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει άρθρα που γράφτηκαν από τον Τόνι Κέβιν, που υπηρέτησε ως ανώτατος διπλωμάτης της Αυστραλίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τον Τζόναθαν Στιλ, καταξιωμένο Βρετανό δημοσιογράφο και συγγραφέα, τον Τζόι Λαούρια, αρχισυντάκτη του ειδησεογραφικού ιστότοπου Consortium News και την Κέιτλιν Τζόνστον, Αυστραλή ακτιβίστρια κατά του πολέμου που δημοσίευσε την ανάλυσή της στο ίδιο έντυπο. Το άρθρο της Λαούρια εστιάζει στην ομιλία της 24ης Φεβρουαρίου που εκφώνησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς ανακοίνωσε τη ρωσική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας. Η Τζόνστον κατηγορεί τη Δύση για ύβρη που, όπως υποστηρίζει, οδήγησε τελικά στην αιματηρή ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολιβερ Στόουν έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη διαδρομή και την προσωπικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βασισμένο σε συνομιλίες που είχε μαζί του στο Κρεμλίνο από το 2015 έως το 2017. Σε αυτά τα ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ιστορία της Ουκρανίας, τα γεγονότα των μαζικών διαδηλώσεων του Μαϊντάν το 2014 και του πραξικοπήματος που έθεσαν το υπόβαθρο για την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.