Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
διάφορα«Πόλεμος» για την αμύθητη περιουσία Τράγκα - «Αέρας» μισό εκατομμύριο σε σπίτια,...

«Πόλεμος» για την αμύθητη περιουσία Τράγκα – «Αέρας» μισό εκατομμύριο σε σπίτια, πισίνες και… πάρκινγ!

Η σύζυγός του έχει κάνει το τελευταίο διάστημα περίπου 75 πληρωμές και ο γιος του δημοσιογράφου κινείται ήδη δικαστικά.

Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα ενάμιση χρόνο μετά τα αποκαλυπτήρια για την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του και το μοίρασμά της.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ο γιος του δημοσιογράφου-εκδότη Γιάννης Τράγκας κατέθεσε στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών ως μηνυτής-μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεσή του φέρεται να «καίει» τη Μαρία Καρρά για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της, αφού, εκτός των όσων κατέθεσε, παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές και έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία για όσα επικαλέστηκε. Σε αυτά περιλαμβάνονται η λίστα των εξόδων με τα οποία έχει επιβαρύνει την κληρονομιά η χήρα του εκλιπόντος, αλλά και έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πούλησε ακίνητα στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο η ίδια αρνιόταν κατηγορηματικά.

Η Μαρία Καρρά μέσω των δικηγόρων της φέρεται να εμμένει στη νομιμοποίηση της κληρονομιάς από την ίδια και τον μεγάλο γιο του Γιώργου Τράγκα, χωρίς σε αυτή να συμπεριληφθούν τα ακίνητα της Αμερικής. Κάτι που δεν δέχεται για κανέναν λόγο ο Γιάννης Τράγκας!

Εχοντας τη βεβαιότητα ότι η χήρα του πατέρα του είχε αρχίσει να πουλάει ακίνητα στις ΗΠΑ, ο Γιάννης Τράγκας ζήτησε τη συνδρομή μεγάλου δικηγορικού γραφείου στην Αμερική. Μάλιστα, προκειμένου να ανταποκριθεί στα τεράστια έξοδα της αμοιβής του συγκεκριμένου γραφείου πούλησε τον Νοέμβριο του 2022 τη βίλα που του είχε κληροδοτήσει ο πατέρας του όταν ήταν εν ζωή στον Αγιο Λάζαρο της Μυκόνου με τίμημα 1 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών, σύμφωνα με την κατάθεσή του, δικαίωσε απόλυτα τα όσα υποπτευόταν, αφού μέχρι τώρα η Μαρία Καρρά φέρεται να έχει πουλήσει δύο τουλάχιστον ακίνητα, την κατοικία στην Ουάσινγκτον και το διαμέρισμα στο Λας Βέγκας.

Πληροφορίες από Alpha TV και protothema.gr
Απόφαση ζωής για τη χήρα του Γιώργου Τράγκα – Γλίτωσε τη φυλακή και παντρεύτεται 40αρη

Η Μαρία Καρρά, η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, σύμφωνα με πληροφορίες έχοντας πολλές επιλογές για την τοποθεσία που μπορούσε να μείνει, λόγω των ακινήτων που διέθετε ο γνωστός δημοσιογράφος σύζυγός της, αποφάσισε τελικά να ζήσει στο Μαϊάμι.

Εκεί, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο Γιώργος Τράγκας είχε αγοράσει μια υπερπολυτελή κατοικία, κατόπιν δικής της επιθυμίας. Είναι το σπίτι που της αρέσει περισσότερο από όλα κι έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα ως μόνιμη κατοικία και να εγκατασταθεί στο Μαϊάμι, μακριά από όλους και από όλα και αφού βέβαια λάβει το μερίδιό της από την τεράστια περιουσία του συζύγου της. Η 45χρονη Μαρία Καρρά θα λάβει και ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά, αλλά και όπως όλα δείχνουν και κάποια ακόμη ακίνητα, τα οποία φθάνουν τα 17, βάσει της διαθήκης του άνδρα της.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η γνωριμία με την τρίτη του σύζυγο, Μαρία Καρρά, είχε γίνει όταν εκείνη ως δημοσιογράφος είχε επισκεφτεί το γραφείο του για να ζητήσει δουλειά. Η Μαρία Καρρά είναι δημοσιογράφος και μάλιστα έκανε ρεπορτάζ στις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα.
28ad19 giorgos tragkas maria karra

Ο αείμνηστος δημοσιογράφος είχε γοητευτεί πάρα πολύ από τη Μαρία Καρρά και ήταν μαζί για 22 χρόνια. Συγκεκριμένα είχε περιγράψει τη γνωριμία τους: «Ήθελε να πιάσει δουλειά στην εφημερίδα μου, ήμουν διευθυντής, μου άρεσε πάρα πολύ, δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα προσόντα της, με ενδιέφερε το ότι ήταν μια κούκλα. Και της είπα “γιατί θέλεις να ακολουθήσεις αυτή την τρέλα, αυτή την περιπέτεια που λέγεται δημοσιογραφία και δεν με παντρεύεσαι;”. Και μου λέει “είστε τρελός κύριε”».

Στην ίδια συνέντευξη είχε πει: «Ήμουν γυναικάς μέχρι που γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Μαρία Καρρά. Είναι η τρίτη μου γυναίκα την οποία έχω παντρευτεί τρεις φορές». Είχαν κάνει έναν πολιτικό γάμο, έναν θρησκευτικό και ανανέωσαν τους όρκους τους στο Λας Βέγκας το 2019. Η τελετή έγινε τον Απρίλιο του 2019 σε ένα Chapel στο Λας Βέγκας με… παπά τον «Έλβις Πρίσλεϊ». Οι δυο τους ήταν αχώριστοι, καθώς η εντυπωσιακή Μαρία Καρρά βρισκόταν δίπλα του σε κάθε του βήμα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, από την οποία, σύμφωνα με τη διαθήκη που είχε συντάξει στο Μονακό, η Μαρία Καρρά παίρνει το 35%.

Η τελευταία εξέλιξη, σύμφωνα με το περιοδικό ΧΑΙ, είναι πως η χήρα του Τράγκα είναι ξανά ερωτευμένη και έτοιμη να ξεκινήσει μία καινούρια ζωή!

screenshot 2023 07 07 at 23 00 35 30455634 190 webp eikona webp 823 times 1126 eikonostoixeia mdash se klimaka 84

Εκτός διαθήκης Τράγκα ράβδοι χρυσού και ακίνητα του… Παναμά – Πώς θα τα μοιράσει η οικογένεια 

Στο φως ήρθε η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, που συντάχθηκε στο Μονακό.

Τι κληροδοτεί στη σύζυγο του, Μαρία Καρρά και τι στους δυο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ από την πραγματικά αμύθητη περιουσία του;

Να θυμίσουμε πως η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έχει δεσμεύσει το συνόλο της τεράστιας περιουσίας του εκδότη- δημοσιογράφου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2021.

Στις 15 σελίδες της ξετυλίγεται μέρος μόνο της τεράστιας περιουσίας Τράγκα, το οποίο ο δημοσιογράφος και εκδότης περιγράφει σε ποια άτομα θέλει να καταλήξει. Πρόκειται για συγκεκριμένα αποκτήματα, κινητά και ακίνητα, τα οποία κληροδοτεί στη σύζυγό του Μαρία Καρρά και στους δύο γιους του Γιάννη και Φρέντι Τράγκα.

Η διαθήκη του δεν περιλαμβάνει το σύνολο των ακινήτων που έχουν προκύψει σε Ελλάδα και εξωτερικό όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για την τεράστια περιουσία του εκλιπόντος, αλλά και τις ράβδους χρυσού που εντοπίστηκαν στο εξωτερικό, αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Ο Μπάμπης Καούκης, Γενικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πρόσθεσε ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα είναι σε διερεύνηση από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, που ίσως κρατήσει μέχρι και δύο χρόνια, κανείς δεν μπορεί να πάρει τίποτα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν βρεθεί ότι αποκτήθηκαν με «μαύρο χρήμα» τότε θα τα πάρει το Δημόσιο ή εάν είναι… καθαρά, τότε μπορούν οι κληρονόμοι να τα πάρουν και να τα πουλήσουν ή να τα κάνουν ό,τι θέλουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όμως και το σχόλιό του πως οι ράβδοι χρυσού που είναι σε θυρίδα και αρκετά ακίνητα είναι εκτός διαθήκης και είναι περίεργη ιστορία, καθώς τα είχε αγοράσει μέσω… Παναμά και αυτά θα διανεμηθούν στους κληρονόμους μέσω των μετοχών και όχι της κληρονομίας!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”
Γιώργος Τράγκας: H βίλα στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η βίλα του Γιώργου Τράγκα, που υπήρχε στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου στην Μύκονο, πουλήθηκε.

Μετά το ξέσπασμα της γυναίκας του δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά για τα πόθεν εσχές της έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλα τα χρέη και οι υποχρεώσεις σε σειρά.

Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τσουκαρίδης, όπως είχε αποκαλύψει ο Alpha, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της πολυτελούς κατοικίας στον Άγιο Λάζαρο στη Μύκονο, την οποία ο δημοσιογράφος είχε παραχωρήσει στο γιο του, Γιάννη Τράγκα, αγγίζοντας το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια στιγμή και οι κατοικίες στην Αμερική φέρεται να πουλήθηκαν από τη Μαρία Καρρά καθώς έχουνε κλείσει σχεδόν όλες οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα κινητά.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν επιβεβλημένη για τον γιο του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη Τράγκα καθώς τα έξοδα για να προσλάβει δικηγόρους από την Αμερική, προκειμένου να βρει μια άκρη με τα δεκάδες ακίνητα του πατέρα του, ήταν υπέρογκα, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτήν την κίνηση, ο Γιάννης Τράγκας θα μπορούσε να ελέγξει την περιουσία του πατέρα του, στο σύνολό της, μια και, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη διαθήκη του, του άφησε την εντυπωσιακή κατοικία που είχε στο Παρίσι και το 50% του διαμερίσματος που βρίσκεται στο Olympic Tower του Μανχάταν.

Οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν, ότι έπειτα από έρευνες μηνών, όλες σχεδόν οι εταιρείες στις οποίες ανήκαν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν κλείσει.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2022, η βίλα των 200 τ.μ. στον Άγιο Λάζαρο νοικιαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον μεγαλύτερο γιο του Γιώργου Τράγκα, μέσα από πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων.

Η εν λόγω βίλα επέφερε στον Γιάννη Τράγκα κάθε χρόνο ένα σταθερό εισόδημα, το οποίο από το τέλος του 2021 έγινε ακόμη πιο απαραίτητο, καθώς έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του και τα αποκαλυπτήρια της διαθήκης, ξεκίνησε ένα ενδοοικογενειακός εμφύλιος για τον διαμοιρασμό της περιουσίας του.
Τα πιο σημαντικά