Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠοιος θα είναι ο τίτλος της Καμίλα αν ζńσει περισσότερο από τον...

Ποιος θα είναι ο τίτλος της Καμίλα αν ζńσει περισσότερο από τον Βασιλιά Κάρολο

O Βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο και θα αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά του. Τι θα συμβεί όμως με την Βασίλισσα Καμίλα σε περίπτωση που ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ πέθανε το 1952.

karolos kamila kentriki

Τότε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ανέλαβε τον θρόνο και η σύζυγος του Βασιλιά, Βασίλισσα Ελισάβετ Άντζελα Μαργκερίτ Μπόουες-Λυών, πήρε τον ρόλο της «Βασίλισσας Μητέρας».

Η διαφορά τώρα είναι ότι η Καμίλα δεν είναι η μητέρα των παιδιών του βασιλιά, κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιρνε τον τίτλο της «Queen Dowager», δηλαδή η «Χήρα του Βασιλιά», χάνοντας τον τωρινό της τίτλο.

Όλες οι σύζυγοι των νεκρών βασιλιάδων είναι απλώς χήρες βασίλισσες, αλλά όταν είναι οι μητέρες των διάδοχων, τους δίνεται ο τίτλος της μητέρας βασίλισσας.

karolos1 6

Αν ο βασιλιάς Κάρολος πεθάνει, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα ανέβει τον θρόνο. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι αυτή τη στιγμή πρώτος στη σειρά της βρετανικής διαδοχής, ακολουθούμενος από τον μεγαλύτερο γιό του, πρίγκιπα Τζορτζ. Εάν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε η σύζυγός του, Πριγκίπισσα Κέιτ, θα πάρει τον τίτλο της βασίλισσας.

Σύμφωνα με το Yahoo! Life, η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος της χήρας βασίλισσας ήταν όταν η βασίλισσα Αδελαΐδα έζησε περισσότερο από τον σύζυγό της, βασιλιά Γουίλιαμ Δ’, το 1837.

Τα πιο σημαντικά