Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
διεθνήΠοιος ήθελε να πέσει το αεροπλάνο που μετέφερε την Μέρκελ;

Ποιος ήθελε να πέσει το αεροπλάνο που μετέφερε την Μέρκελ;

Το ενδεχόμενο να υπήρχε εγκληματική ενέργεια πίσω από την τεχνική βλάβη στο αεροπλάνο που μετέφερε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 εξετάζουν οι γερμανοί ερευνητές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post η οποία επικαλείται γερμανικές πηγές ασφαλείας.

Η Rheinische Post ανέφερε ότι η κυβέρνηση ελέγχει αν το περιστατικό έχει «εγκληματικό υπόβαθρο», σημειώνοντας παράλληλα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές, ότι μετά από ένα τέτοιο περιστατικό συνήθως οι έρευνες στρέφονται «προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η Μέρκελ κατευθυνόταν από τη Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής, όταν το κυβερνητικό αεροσκάφος Airbus A340 πραγματοποίησε μια έκτακτη αλλά ασφαλή προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Η Μέρκελ απέδωσε το περιστατικό σε μια «σοβαρή δυσλειτουργία».

Αυτή και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αναμένεται να ξαναρχίσουν το ταξίδι τους στο Μπουένος Άιρες το πρωί της Παρασκευής, αλλά θα φτάσουν μετά την έναρξη των συζητήσεων των ηγετών της Συνόδου της G20.

Θα πάει στην Σύνοδο αργοπορημένη – Γιατί δεν συνέχισε το ταξίδι ο σύζυγός της

Η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στη Βόννη και από εκεί το πρωί πέταξε για Μαδρίτη με άλλο αεροσκάφος της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας και από εκεί με πτήση της Iberia για το Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η Μέρκελ δεν συνέχισε το ταξίδι της προς την Αργεντινή με όλη την κυβερνητική αντιπροσωπεία που είχε μαζί της. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι δεν συνέχισαν μαζί της το ταξίδι για λόγους χώρου όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και ο σύζυγός της Γιοακίμ Ζάουερ. Το ταξίδι με την Μέρκελ συνέχισαν ο αντικαγκελάριος Ολαφ Σόλτς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πηγή: skai.gr

Τα πιο σημαντικά