Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠοιό Λονδίνο; Στην Θεσσαλονίκη άναψαν 350.000 λαμπιόνια στην Αριστοτέλους

Ποιό Λονδίνο; Στην Θεσσαλονίκη άναψαν 350.000 λαμπιόνια στην Αριστοτέλους

Το κουμπί για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κυριαρχεί στην πλατεία Αριστοτέλους πάτησε χτε ο Κ. Ζέρβας.

Σε εορταστικό κλίμα μπήκε η Θεσσαλονίκη καθώς απόψε φωταγωγήθηκε η πλατεία και ο άξονας της Αριστοτέλους, όπου τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια.

Το κουμπί, για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο 18 μέτρων από τον Ταξιάρχη που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, πάτησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών.

Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. Στόχος της δημοτικής αρχής ολόκληρη την πόλη να πλημμυρίσει με φως και αισιοδοξία εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε το βίντεο:

Φως και αισιοδοξία

Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, που όμως είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο μέσον της πλατείας Αριστοτέλους κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρων και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, εξάλλου, διαμορφώνουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα. Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, που με τον εντυπωσιακό στολισμό του αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Για τη δημιουργία αυτού του μοναδικού εορταστικού σκηνικού στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους δεν επιβαρύνθηκε ούτε στο ελάχιστο ο δημοτικός προϋπολογισμός, καθώς οι δαπάνες καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων που στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα φωτίζουμε την πόλη μας, σήμερα φωτίζουμε τις καρδιές των ανθρώπων. Ξεκινάμε από εδώ, από την Πλατεία Αριστοτέλους στο κέντροτης πόλης μας και δίνουμε φως, χαρά, αισιοδοξία σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο της πόλης μας. Προσπαθούμε κάθε χρόνο η πόλη να γίνεται πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να στηθεί η γιορτή, καθώς επίσης τους φορείς της πόλης και τους χορηγούς κι ευχήθηκε σε όλους τους πολίτες χρόνια πολλά.

Τα πιο σημαντικά