Ποια ήταν η καλεσμένη στο Προεδρικό με το «καuτό σορτς»- Η αποκάλυψη του Ορέστη Ανδρεαδάκη

26 Ιουλίου, 2022 7:24 ΜΜ
More videos

Ηταν μια από τις καλεσμένες στο Προεδρικό Μέγαρο στη γιορτή της Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η φωτογραφία της προκάλεσε πολλά (και πολλές φορές σεξιστικά) σχόλια, αφού για την περίσταση διάλεξε ένα “καυτό μίνι”. Η τέλος πάντων ένα σορτς που έμοιαζε με καυτό μίνι. Ελάχιστοι γνώριζαν την ταυτότητά της η τα στοιχεία της, εκτός από το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη δεξίωση μαζί με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Υστερα από τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τις ενδυματολογικές της επιλογές, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά της και να εκφράσει τη θλίψη του για τα σεξιστικά σχόλια.

Η ανάρτηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη:

Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022, φωτό 2) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation.

Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της (φωτό 3)

Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου.

Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους.

Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της.

Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Η Ελενα Ακρίτα προτίμησε να κάνει “πολιτικό σχόλιο” και σχολίασε την εμφάνιση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου:

Αργότερα η Ελενα Ακρίτα επανήλθε και απάντησε σε όσους την κατηγορούν για σεξισμό για τα σχόλια για την κ. Ασημακοπούλου:

“Δεν είναι ο σεξισμός, ηλίθιε.

Είναι η πλήρης αδιαφορία τους για τα ιερά και τα όσιά μας.

Είναι η περιφρόνηση για μια επέτειο που η δική μου γενιά αξιώθηκε να ζήσει στους έγχρωμους δρόμους και τις πλατείες της χαράς με τα χέρια μας σφιχτά δεμένα και τα τραγούδια μας να ανεμίζουν ως φλάμπουρα Ελευθερίας.

Δεν είναι ο σεξισμός, ηλίθιε.

Είναι ο σεβασμός.

Ο σεβασμός στην νεότερη Ελληνική Ιστορία.”