Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠοια απαγόρευση κυκλοφορίας; – 30.000 οχήματα περάσαν τα διόδια

Ποια απαγόρευση κυκλοφορίας; – 30.000 οχήματα περάσαν τα διόδια

Τι και αν τα Χριστούγεννα του 2019 είχαν περάσει τα διόδια πάνω από 60.000 ΙΧ αυτοκίνητα φέτος και εν μέσω απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό ο αντίστοιχος αριθμός είναι 30.000.

Η κίνηση στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται ομαλά με κάποια μικρά προβλήματα να εντοπίζονται στα διόδια της Ελευσίνας αλλά και στον Κηφισό.

Στα διόδια των Αφιδνών υπάρχει πολύ μικρή καθυστέρηση την ώρα που η τροχαία είναι στις εξόδους και των δυο εθνικών οδικών δικτύων, ελέγχοντας τα έγγραφα μετακίνησης των οδηγών.

Ωστόσο οι Αθηναίοι όπου φύγει – φύγει και από ότι φαίνεται «νόμιμα»…

Πότε μπορούμε να μετακινηθούμε εκτός νομού

1) Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη και επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας.
2) Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

3) Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

4) Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς

5) Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.

6) Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.

Τα πιο σημαντικά