Ποδηλάτης δείχνει τα πόδια του μετά από 16 γύρους στο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας

19 Ιουλίου, 2017 6:19 ΜΜ
More videos
O Πολονός ποδηλάτης Pawel Poljanski μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στο Instagram μία φωτογραφία όπου απεικονίζονταν τα εξαντλημένα πόδια του έπειτα από το 16ο ετάπ (γύρους) του Tour de France, με την εικόνα να… προκαλεί ανατριχίλα.
instagram

‘Μετά από 16 ετάπ νομίζω ότι τα πόδια μου δείχνουν λίγο κουρασμένα’ έγραψε, προφανώς με σαρκαστική διάθεση ο Poljanski (ο οποίος, για την ιστορία, τερμάτισε στην 66η θέση σε αυτό το ετάπ).

Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τα πόδια του Pawel Poljanski από την Πολωνία που μόλις έχει ολοκληρώσει 16 γύρους. Οι φλέβες είναι διογκωμένες και οι μύες είναι πρησμένοι ενώ το πόδι του είναι δίχρωμο καθώς έχει μαυρίσει στα σημεία που δεν καλύπτονταν από την κάλτσα και το σορτς.

After sixteen stages I think my legs look little tired ? #tourdefrance

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paweł Poljański (@p.poljanski) στις

Ειδικός από τη Σχολή Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι οι ποδηλάτες βιώνουν διπλάσια ροή αίματος στα πόδια τους σε σύγκριση με τους τυπικούς αθλητές.

Η ποσότητα αίματος που παίρνουμε κανονικά στα πόδια μας είναι πέντε λίτρα ανά λεπτό, για όποιον βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Για έναν αθλητή θα φτάσει στα 20 λίτρα ανά λεπτό ενώ για τους αθλητές της ποδηλασίας μπορεί να εκτοξευθεί στα 40 λίτρα ανά λεπτό. Έχουν τεράστιους όγκους αίματος που διακινούνται.

Ο ποδηλάτης Pawel Poljanski

[abc] [instagram]