Η πλωτή κάψουλα-γιοτ που προσφέρει άνετη προσωπική θαλάσσια μεταφορά.

12 Δεκεμβρίου, 2016 3:56 ΜΜ
More videos

Ρομαντικές ψυχές, αθλητικοί τύποι αλλά και πιο σκληρές προσωπικότητες, όλοι μπορούν να βρουν την κάψουλα που τους ταιριάζει επιλέγοντας από τις πολλές εκδοχές της εικονιζόμενης Jet Capsule. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό γιοτ φτιαγμένο σχεδόν εξολοκλήρου από fiberglass που κοστίζει 173.000 ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία που τα κατασκευάζει δίνει στον αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει το εσωτερικό της κάψουλας που μπορεί να περιλαμβάνει από μια μικρή κουζίνα και μπάνιο, έως κρεβάτια και απολαυστικές πινελιές πολυτέλειας όπως φωτισμό που αλλάζει χρώματα και κατάστρωμα.

Τα Jet Capsule συνοδεύονται κι από εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο flyboard- όταν ένας άνθρωπος εκτοξεύεται από πεπιεσμένο αέρα στις ειδικές μπότες του.

Εκείνοι που θέλουν να βάλουν λίγο περισσότερο Τζέιμς Μποντ στη ζωή τους μπορούν να επιλέξουν την θωρακισμένη κάψουλα που διαθέτει καταφύγιο και αλεξίσφαιρα τζάμια.

Άλλοι μπορεί να προτιμήσουν την κάψουλα που θυμίζει… ταξί, καθώς χωρά 12 επιβάτες. Ο ντιζελοκινητήρας του Jet Capsule κοστίζει από μόνος του σχεδόν 60.000 ευρώ.

Η κάψουλα έχει μήκος επτά μέτρα και πλάτος τέσσερα και μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο designer του Jet Capsule Pierpaolo Lazzarini εμπνεύστηκε από τα σχέδια διαστημόπλοιων, όταν δημιουργούσε το σκάφος αυτό.

«Ήθελα να φτιάξω ένα σκάφος που χωρίς να είναι πολύ μεγάλο, να τραβάει τα βλέμματα χάρη στο στιλ του.

Είναι ένα τόσο μικρό αλλά ταυτόχρονα πολυτελές γιοτ- αρκετά μικρό για να ελαχιστοποιεί τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας αλλά αρκετά μεγάλο ώστε να μεταφέρει μια ομάδα φίλων που να μπορούν να διανυκτερεύσουν πάνω του», εξηγεί.

Όλα τα Jet Capsule κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Νάπολης και για την ολοκλήρωσή τους χρειάζονται περίπου έξι μήνες.

Συνολικά ο Pierpaulo και η ομάδα του έχουν πουλήσει πέντε σκάφη, δύο στη Ρωσία, δύο στην Κίνα κι ένα στην Ισπανία.

Δείτε το βίντεο

[dailymail] [newsbeast] [jetcapsule]

Ακολουθήστε μας στο facebook: