ΠΥΞ-ΛΑΞ: Επανένωση της θρυλικής μπάντας μετά από 30 χρόνια!

15 Δεκεμβρίου, 2016 4:20 ΠΜ
More videos

Οι Πυξ Λαξ προσκάλεσαν τους δημοσιογράφους σε μια γιορτή που στήνεται για τα 30 χρόνια του θρυλικού συγκροτήματος, του οποίου το μουσικό αποτύπωμα παραμένει πολύ δυνατό και άφθαρτο στο χρόνο». Έτσι ξεκινάει η σχετική πρόσκληση που έλαβε η εφημερίδα Έθνος.

Το συγκρότημα, που τάραξε τα νερά της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας από το 1989 έως και το 2004, προσκαλεί δημοσιογράφους και media προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί τις τρεις δεκαετίες μουσικών επιτυχιών, με τραγούδια διαχρονικά και ανεξίτηλα στο χρόνο.

Οι Πυξ Λαξ έχουν στο ενεργητικό του δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και το όνομά τους προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «Με γροθιές και κλωτσιές». Δημιουργήθηκαν το 1989 και εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1990 με το δίσκο «Τι άλλο να πεις πιο απλά». Επανασυνδέθηκε το 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού.

Το πάρτι των Πυξ Λαξ uα διαρκέσει μόνο μια βραδιά; Έντονη φημολογία μιλάει για επανένωση, αλλά και νέα δισκογραφική δουλειά που σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το 2010, έξι χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, έφυγε από τη ζωή ένα από τα ιδρυτικά μέλη, ο Μάνος Ξυδούς. Ήταν εκείνος που ως παραγωγός στις αρχές, αλλά και ως ενεργό μέλος αργότερα, άφησε το δικό του μουσικό, και όχι μόνο, στίγμα στο συγκρότημα.

Για την ιστορία, η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ στο ΟΑΚΑ, στις 13 Ιουλίου του 2011, συγκέντρωσε πάνω από 75.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

[ethnos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: