Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπαίνουμε σε αεροπλάνο: Ο Φάουτσι το θεωρεί λογικό

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπαίνουμε σε αεροπλάνο: Ο Φάουτσι το θεωρεί λογικό

Οι ματαιώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες εξελίσσονται σε χιονοστιβάδα, με το φαινόμενο να παρουσιάζει ελάχιστα σημάδια υποχώρησης και τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Όμως την ώρα που πολλοί άνθρωποι ξεκινούσαν για τα πρώτα τους ταξίδια μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ο Δρ Άντονι Φάουτσι που είναι ο κορυφαίος ειδικός των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, θέτει ευθέως – για πρώτη φορά – την πιθανότητα απαίτησης εμβολιασμού για το αεροπορικό ταξίδι.

Τις τελευταίες 24 ώρες ακυρώθηκαν τουλάχιστον 2.400 πτήσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 900 πτήσεων στο εσωτερικό, καθώς η υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Όμικρον πολλαπλασιάζει καθημερινά τα κρούσματα καταγράφοντας περισσότερα κρούσματα από την κορύφωση της πανδημίας τον περασμένο χειμώνα.

«Το να γίνει ο εμβολιασμός προϋπόθεση, είναι ένα ακόμα κίνητρο για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι», είπε ο Δρ Φάουτσι στο MSNBC. «Το αν θέλουμε να γίνει αυτό με τις πτήσεις εσωτερικού, νομίζω είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά».

Το Σαββατοκύριακο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χιλιάδες πτήσεις καθώς η παραλλαγή Όμικρον έπληξε και τα πληρώματα. Συνολικά, περίπου 2.300 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων, ενώ περισσότερες από 3.500 πτήσεις καθηλώθηκαν παγκοσμίως, σύμφωνα με την FlightAware, η οποία παρέχει στοιχεία για την αεροπορική κίνηση. Μόνο την Κυριακή, περισσότερες από 1.300 πτήσεις στις ΗΠΑ και 1.700 επιπλέον σε όλο τον κόσμο ακυρώθηκαν.

πηγή: Νew Υork Τimes

Τα πιο σημαντικά