Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
1970Πήρε σπίτι της ένα κουτάβι που βρήκε στον δρόμο. Πλέον είναι ένα...

Πήρε σπίτι της ένα κουτάβι που βρήκε στον δρόμο. Πλέον είναι ένα τεpάστιο θηρίο που τpoμάζει

Βρήκε ένα κουτάβι στο δρόμο που το παράτησε η μητέρα του και του έσωσε τη ζωή. Τελικά έγινε ένας λύκος – θηρίο που τpoμάζει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν κατοικίδια συχνά καταλήγουν με σκύλο, γάτα ή ινδικό χοιρίδιο. Όμως ένα κορίτσι περνά τις μέρες της με τον λύκο που έσωσε.

Η νεαρή κοπέλα ανακάλυψε κάποτε τον λύκο Κίρα, τον οποίο εγκατέλειψε η μητέρα του όταν ήταν μόλις 3 ημερών και που δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς βοήθεια. Όπως πιθανώς μπορείτε να φανταστείτε, η εξημέρωση ενός λύκου δεν είναι καθόλου εύκολη και μάλλον απαιτεί τόσο την υπομονή όσο και την εμπειρία ενός ειδικού.

Η μητέρα της Kira ανήκε σε μια οικογένεια που δεν μπορούσε πλέον να αναθρέψει το ζώο. Ως εκ τούτου, μετέφεραν τον λύκο στο καταφύγιο ζώων όπου γεννήθηκε η Kira. Δυστυχώς, η μητέρα άφησε τα κουτάβια μετά από τρεις ημέρες και η Kira και τα αδέρφια της τράφηκαν από από τους εθελοντές στο καταφύγιο.

Οι πιθανότητες επιβίωσης στη φύση δεν ήταν πολύ μεγάλες τόσο για τη μητέρα όσο και για τα μικρά κουτάβια. Μόλις τα κουτάβια δυνάμωσαν λίγο, το καταφύγιο άρχισε να αναζητά οικογένειες για ζώα που θα μπορούσαν να τα υιοθετήσουν.

Εκείνη την ώρα, μια κοπέλα ονόματι Alida μπήκε στη σκηνή , η οποία ήρθε στο καταφύγιο ως εθελόντρια και ερωτεύτηκε την Kira με την πρώτη ματιά. Η Alida λέει ότι η Kira γεννήθηκε σε αιχμαλωσία και αν την άφηναν στη φύση, πιθανότατα θα πέθαινε γιατί κανείς δεν της έμαθε να κυνηγά. Η Κίρα είναι χωρίς μητέρα από τότε που ήταν τριών ημερών.

Πώς είναι να ζεις με έναν λύκο στο σπίτι

Η Αλίντα πήρε το λυκάκι σπίτι όταν ήταν μόλις 28 ημερών. Είναι έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα. Από την αρχή, η Αλίνα ξεκίνησε τη διαδικασία κοινωνικοποίησης μαζί της. Συνάντησε μεγάλο αριθμό σκύλων, ανθρώπων και παιδιών. Πήγαν σε διαφορετικά μέρη μαζί για να μπορέσει ο λύκος να μελετήσει διαφορετικές μυρωδιές και να ακούσει νέους ήχους.

Οι λύκοι έχουν μια έμφυτη νεοφοβία, έναν φόβο για οτιδήποτε νέο. Είναι μια πολύ δύσκολη, μακρά και κουραστική διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητο η Kira να μπορεί να ζήσει σε αυτό το περιβάλλον και να νιώθει ασφάλεια.

Ωστόσο, η Alida έχει συγκεντρώσει πολλές επικρίσεις για τις πράξεις της. Πολλοί την έχουν επικρίνει για την υποτιθέμενη αμέλειά της επειδή το να έχεις ένα άγριο ζώο αυτού του τύπου στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο.

Ειδικά όταν έχεις παιδιά στο σπίτι. Αλλά η Alida πιστεύει ότι η κριτική είναι αδικαιολόγητη . Λέγεται ότι οι άνθρωποι αντιδρούν στη ζωή αρκετά φυσιολογικά, επειδή η Kira είναι πολύ φιλική και δεν προκαλεί φόβο στους ανθρώπους. Έτσι βρίσκει τη μεγαλύτερη κριτική στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ο κόσμος γράφει διάφορα για την Αλίντα.Τα πιο σημαντικά