Ποιος ηθοποιός χειροτονήθηκε Διάκονος;

18 Νοεμβρίου, 2014 10:10 ΜΜ
More videos

Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς – Πλέον θα ονομάζεται Ιερώνυμος

Διάκονος χειροτονήθηκε την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, ο γνωστός πρώην ηθοποιός Ευγένιος Λαμπρινάκος. Την χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς. Το νέο «όνομα» που θα φέρει ο πρώην ηθοποιός είναι Ιερώνυμος.

Απευθυνόμενος στον Ιερώνυμο ο Ποιμέναρχης του Κιλκίς, τόνισε ότι μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα την «εόρτιον και ευλογητήν», η χάρις του Κύριου του έδωσε την ευλογία να προσέλθει στο μυστήριο της ιεροσύνης.


«Από σήμερα καλείσαι να διακονείς τον Τρισάγιο Θεό, να πράττεις δηλαδή θεάρεστον έργον από ελεύθερη βούληση και επιλογή. Να μην φοβάσαι και να παίρνεις σωστές, υπεύθυνες και δυναμικές αποφάσεις που θα σε ενισχύουν και θα σε ενδυναμώνουν. Να τηρείς το θέλημα του Θεού τον Οποίο να έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου» τόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο νεοχειροτονούμενος π. Ιερώνυμος είπε ανάμεσα στα άλλα στην ομιλία του, όπως αναφέρει το romfea.gr: «Συνειδητοποιώ ότι καλούμαι να αγωνίζομαι ως καλός στρατιώτης Χριστού, να υπομένω αγόγγυστα κάθε θλίψη και στενοχωρία, κάθε δοκιμασία και ταλαιπωρία προς χάριν της αγάπης του Θεού αλλά και της θυσιαστικής αγάπης που οφείλω να έχω προς πάντας τους αδελφούς» ευχαριστώντας τον γέροντα του αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Γασπαράτο, τον Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Μητράρα, τον Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Πορτοκαλίδη, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Δελλή καθώς και τους αιδεσιμολογιώτατους π. Χαράλαμπο Πέρρο, Αγάπιο Παπαδόπουλο και Μελέτιο Κώνστα για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους καθώς και τους Σεβαστούς Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς που συμμετείχαν στην προσωπική του Πεντηκοστή.

Στον επίλογο της ομιλίας του και μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση του είπε: «Τέλος τον λόγον στρέφω σε εσάς Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα που πρόθυμα δεχθήκατε να με εισαγάγετε εις τα ενδότερα του καταπετάσματος. Η αρχιερατική σας αγάπη, η ειλικρίνεια σας, η αμεσότητα της επικοινωνίας σας, και οι πατρικές σας συμβουλές θα μείνουν για πάντα μέσα μου ανεξίτηλα. Με αγκαλιάσατε με περισσή πατρική αγάπη, με νουθετήσατε και με ενδυναμώσατε στις αποφάσεις μου. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και την απέραντη αφοσίωση μου σε σας δια την μεγάλη δωρεά της Διακονίας που σήμερα μου εμπιστεύεστε».