Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
Eλληνική τηλεόρασηΠοιος είναι ο Σωτήρης Κοντιζάς ο κουλ κριτής του MasterChef που αποκάλεσαν...

Ποιος είναι ο Σωτήρης Κοντιζάς ο κουλ κριτής του MasterChef που αποκάλεσαν Σαμουράι

Νέο «άκαφτο» και κουλ πρόσωπο στην ελληνική τηλεόραση.

O Σωτήρης Κοντιζάς αποτελεί ένα κράμα Δύσης και Ανατολής.Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με γεύσεις και κουλτούρα όμως από την μακρινή Ιαπωνία, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.

Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου.

Η καριέρα του ακολούθησε μία ξέφρενα ανοδική πορεία, μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), εξασφαλίζοντάς τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.

b1b404ea6592f941f0decb3ebab613b0

Οι τρεις κριτές του MasterChef: Σωτήρης Κοντιζάς, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης,

Μετά την συλλογή εμπειριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, αυτή τη φορά στο “Nolan”, γνωστό για τη διεθνή μοντέρνα κουζίνα του. Μάλιστα η προσωπική επιβράβευση ήρθε μετά την ανακήρυξη του ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016 σε διεθνή διαγωνισμό.

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, στα διλήμματα της ζωής του πάντοτε επέλεγε τον δύσκολο δρόμο. Έτσι αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.

Ο Γιώργος ετοίμασε στους κριτές του MasterChef ριζότο λεμονιού με σπαράγγια, αλλά πέρα από την ποδιά του διαγωνισμού μαγειρικής κέρδισε και τα χαμόγελα τους με τις ατάκες του. Πρώτα η ατάκα του για τη μαγειρική της συζύγου που ζέστανε τους chef και έπειτα εκείνη για τον Σωτήρη Κοντιζά, ο οποίος παρακολουθούσε με πολύ σοβαρό ύφος τις ετοιμασίες.

«Το πιο ψαρωτικό ύφος το έχει ο κύριος Γιαμασίτα… Ο τελευταίος Σαμουράι!» είπε ο Γιώργος και διέλυσε το γύρισμα. Τελικά ο …σαμουράι ήταν και εκείνος που του έβαλε την ποδιά, ενώ η σύζυγος του Γιώργου εισέβαλε στο πλατό.

[zappit]

Τα πιο σημαντικά