Ποιο ήταν το πραγματικό πρόσωπο 12 ιστορικών μορφών που όλοι γνωρίζουμε;

18 Οκτωβρίου, 2016 1:04 ΠΜ
More videos

Από παιδιά ακόμη μαθαίναμε για διάφορους ανθρώπους οι οποίοι επηρέασαν με διάφορους τρόπους την ιστορία του κόσμου. Βασιλιάδες, ποιητές και καλλιτέχνες, που τα ονόματά τους σίγουρα τα ξέρεις, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το πώς έμοιαζαν πραγματικά.

Φωτογραφίες προφανώς δεν υπήρχαν ώστε να είμαστε σίγουροι για την πραγματικότητα και οι πίνακες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ωραιοποιημένοι. Με την βοήθεια της επιστήμης και όσα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, ορίστε πως έμοιαζαν 12 ιστορικές μορφές που όλοι γνωρίζουμε.

Tουταγχαμών

omoi01-risegr

Φαραώ που κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 1332 έως το1323 πΧ. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως υπέφερε απο διάφορες ασθένειες, μεταξύ αυτών και η ελονοσία που τον σκότωσε στα 19 του. Το πρόσωπό του κατασκευάστηκε με βάση τρισδιάστατες απεικονίσεις που έγιναν στη σωρό του.

Νεφερτίτη

omoi02-risegr

Το 2003 η  μούμια υπ αριθμό.KV35YL αναγνωρίστηκε με αρκετή βεβαιότητα ως η Νεφερτίτη, η σύζυγος ενός από τους Φαραώ της δυναστείας Ακενατόν του 18ου αιώνα. Οι επιστήμονες υποθέτουν πως το πρόσωπό της ήταν κάπως έτσι.

Δάντης

omoi03-risegr

Το πρόσωπο του μεγάλου ποιητή Dante Alighieri, (13ος-14ος αιώνας) ανακατασκευάστηκε το 2007, παρουσιάζοντάς τον με πολύ ελκυστικότερα χαρακτηριστικά από αυτά με τα οποία απεικονιζόταν παλιότερα.

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

omoi04-risegr

Το πρόσωπο του Σαίξπηρ, ανακατασκευάστηκε με την χρήση την νεκρικής του μάσκας.

Απόστολος Παύλος

omoi05-risegr

Ο απόστολος Παύλος έζησε από το έζησε στο 5-67 μ.Χ. Το 2009, για πρώτη φορά στην ιστορία, έγινε επιστημονική μελέτη σαρκοφάγο του, η οποία βρέθηκε στo εσωτερικό της βασιλικής του Αγίου Παύλου.

Άγιος Νικόλαος

omoi06-risegr

Το σώμα του βρισκόταν σε μια εκκλησία στην Ιταλία, μέχρι που κλάπηκε από τους Τούρκους  το 1807. Το πρόσωπό του, σχεδιάστηκε με βάση μετρήσεις που έγιναν στο κεφάλι του.

Ερρίκος Δ’ της Γαλλίας

omoi07-risegr

Αυτό πιστεύεται ότι είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ερρίκου του Δ’, Βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος δολοφονήθηκε από καθολικούς φανατικούς το 1610. Η ανακατασκευή του προσώπου του αποκαλύφθηκε στο κοινό το 2010.

Βασιλιάς Ριχάρδος Γ’

omoi08-risegr

Η εμφάνιση αυτού του διάσημου βασιλιά, βασίζεται  στην θαυματουργή ανακάλυψη των λειψάνων του σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη του Λέστερ το 2012.

Σεμπάστιαν Μπαχ

omoi09-risegr

Το πρόσωπο αυτού του παγκοσμίου φήμης Γερμανού συνθέτη του 18ου αιώνα, ανακατασκευάστηκε το 2008 από ένα Σκωτσέζο ανθρωπολόγο με βάση ένα χάλκινο ομοίωμα.

Κοπέρνικος

omoi10-risegr

Το σώμα του ανακαλύφθηκε σε έναν καθεδρικό ναό στην Πολωνία, το 2005. Με την βοήθεια της αστυνομίας, δημιουργήθηκε η απεικόνιση του προσώπου του.

H αδελφή της Κλεοπάτρας

Dundee University undated handout photo of 3D computer model of Arsinoe. Scientists have resurrected a chapter of Ancient Egyptian history by creating an image of the face of Cleopatra's sister, it was revealed today. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Sunday March 22 2009. Forensic art experts at Dundee University have made the 3D computer model of Arsinoe, who had a stormy relationship with sibling Cleopatra, the last Egyptian Pharaoh. Researchers undertook the work for a new television documentary, Cleopatra - Portrait of a Killer, which airs on BBC1 tomorrow night. See PA story SCIENCE Arsinoe. Photo credit should read: Dundee University/PA Wire

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν το σώμα της Αρσινόης, της αδερφής της Κλεοπάτρας, την οποία εκείνη μισούσε. Η αποκάλυψη στηρίζεται στο σχήμα του τάφου, στην χρονολόγηση και σε διάφορους άλλους παράγοντες.

Ροβεσπιέρος

omoi12-risegr

Η κύρια πηγή για την  μορφή του, είναι ένα γύψινο αντίγραφο της μάσκας θανάτου του, που φαίνεται πως φτιάχτηκε μετά τον αποκεφαλισμό του. Χρησιμοποιήθηκε scanner χειρός και πολύ δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

[mentalfloss] [rise]

Ακολουθήστε μας στο facebook: