Ποιο είναι το γλυκό ρόφημα που καίει λίπος και χτίζει τους μύες;

4 Οκτωβρίου, 2014 8:43 ΜΜ
More videos

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως, όποιος θέλει να χάσει λίπος και παράλληλα να αναπτύξει τη μυϊκή του μάζα, θα πρέπει να καταναλώνει φιλέτο κρέατος, δηλαδή καθαρή πρωτεΐνη.

Ωστόσο, ειδικοί από το τμήμα κινησιολογίας και υγείας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, κατέληξαν σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Journal of Strength and Conditioning Research», δεν υπάρχει καλύτερο τρόφιμο από ένα ελαφρύ σοκολατούχο γάλα, ενώ ιδανικά θα πρέπει να καταναλώνεται περίπου 30 λεπτά από την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, το συγκεκριμένο ρόφημα έχει το σωστό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών που χρειάζεται ο οργανισμός μετά την άσκηση.

«Ο συνδυασμός των συστατικών που λαμβάνει κάποιος με το σοκολατούχο γάλα χαμηλών λιπαρών είναι όχι απλώς ο ιδανικός, αλλά έχει το σωστό ισοζύγιο. Και αυτό διότι τα συστατικά του συνεργάζονται αρμονικά ώστε να διασπά το λίπος και να ενδυναμώνει τη μυϊκή μάζα», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, δρ John Ivy.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ποιος μηχανισμός κάνει το σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερες έρευνες.

onmed.gr