Πεινασμένο πλήθος στην Βενεζουέλα πετροβολεί μέχρι θανάτου αγελάδα

13 Ιανουαρίου, 2018 6:31 ΜΜ
More videos

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Βενεζουέλα μέσω twitter. 

Στις εικόνες που θα δείτε παρακάτω διακρίνονται πεινασμένοι κάτοικοι της πόλης Παλμερίτο να κυνηγούν και να προσπαθούν να σκοτώσουν μια αγελάδα πετώντας της πέτρες και κυνηγώντας την με ξύλα, σε μία απελπισμένη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό.

Η πείνα που μαστίζει την χώρα, έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά λεηλασιών και πλιάτσικου, κυρίως στις επαρχίες.

Δείτε το βίντεο

Δεκάδες άντρες φώναζαν “είμαστε πεινασμένοι” και “όλοι μας υποφέρουμε”, καθώς περικύκλωναν την αγελάδα και της πετούσαν πέτρες και την χτυπούσαν με ένα ραβδί.

Δείτε το βίντεο

Οι λεηλασίες έχουν αυξηθεί σε πολλές επαρχίες της Βενεζουέλας από τα Χριστούγεννα, αφού η έλλειψη τροφίμων και ο υπερπληθωρισμός αφήνουν τους ανθρώπους πεινασμένους. Το Καράκας προς το παρόν δεν έχει επηρεαστεί. Εδώ διάφοροι άντρες λεηλατούν ένα πετρελαιοφόρο.

Ένας άντρας κουβαλάει ένα μέρος της αγελάδας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δεκάδες αγελάδες έχουν θανατωθεί σε διάφορα μέρη της Βενεζουέλας.

Τα ψυγεία στα σούπερ μάρκετ του Καράκας είναι σχεδόν άδεια.

Στους πάγκους με τα κρέατα δεν υπάρχει ίχνος τροφής.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κάλεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο να δεχθεί διεθνή βοήθεια για να σταματήσουν οι πολίτες του να υποφέρουν από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων.

Τέσσερα χρόνια ύφεσης και ο υψηλότερος πληθωρισμός του κόσμου έχουν βυθίσει εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας στην φτώχεια.

Δείτε το βίντεο

Καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις, απελπισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Δεκάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων έπεσαν θύματα λεηλασιών βλέποντας τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά ενώ ο όχλος λεηλάτησε ακόμα και σπίτια.

Δείτε το βίντεο

H κυβέρνηση Μαδούρο κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους της και εξωτερικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να προκαλέσουν αναταραχές και κοινωνικές εξεγέρσεις εναντίον του.

Δείτε το βίντεο

[dailymail] [eleftherostypos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: