Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΠıλότος 102 ετών πέταξε μαχnτıκό Spitfire για έρανο - «Κούναγε πολύ, αλλά...

Πıλότος 102 ετών πέταξε μαχnτıκό Spitfire για έρανο – «Κούναγε πολύ, αλλά ήταν uπέροχα»

Ένας 102χρονος πρώην πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας πέταξε για άλλη μία φορά στους αιθέρες με ένα αναπαλαιωμένο μαχητικό Spitfire, τόσο άνετα μάλιστα που απόλαυσε την πτήση παρά τις αναταράξεις.

Ο Τζακ Χέμινγκς, πρώην σμήναρχος της RAF, πιστεύεται ότι είναι ο γηραιότερος εν ζωή πιλότος που πέταξε το μαχητικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή τη φορά σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνίδρυσε πριν από 80 χρόνια.

Πέταξε σαν χθες

Ο κ. Χέμινγκς ήταν από τους πρωτοπόρους της Mission Aviation Fellowship (MAF), της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής αεροπορικής οργάνωσης του κόσμου. Η οργάνωση προσφέρει τις υπηρεσίες της σε άλλες ΜΚΟ και ανθρώπους που χρειάζονται άμεση εναέρια μετακίνηση, είτε ατομική είτε φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δείτε το βίντεο

Μετά από αυτή την τελευταία βόλτα, ο πλέον παππούς τριών εγγονιών δήλωσε πως η πτήση «κούναγε πολύ» αλλά ήταν «απολύτως υπέροχη».

«Για να είμαι ειλικρινής ήταν ελαφρώς πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα, αλλά πετάγαμε περίπου 210 κόμβους γρηγορότερα από ό,τι συνήθιζα στις μέρες μου στην πολεμική αεροπορία».Τα πιο σημαντικά