Ποιοι Έλληνες αθλητές διεκδικούν ολυμπιακό μετάλλιο.

10 Αυγούστου, 2016 1:53 ΠΜ
More videos

Μικρή αριθμητικά αλλά μεγάλη σε ψυχή, η ελληνική αποστολή δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να επιστρέψει πίσω με μετάλια. Σε ποιές και ποιούς «ποντάρουμε»:

Δεν είναι μόνο τα δυο μεγάλα φαβορί της ελληνικής αποστολής, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους – από τους πιο νέους του team – στους οποίους  η Ελλάδα ελπίζει για μια διάκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μπορεί η ελληνική αποστολή μετά τη Βαρκελώνη του 1992 να είναι αριθμητικά η μικρότερη αποστολή που έχει ταξιδέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και η λιγότερο ποιοτική σήμειώνουν σε άρθρο τους Τα Νέα.

Και το ερώτημα είναι; Θα καταφέρει η ελληνική αποστολή να ξεπεράσει τις επιτυχίες του Πεκίνο το 2008 (2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια) και του Λονδίνου (2 χάλκινα μετάλλια);

Υπάρχουν καλές πιθανότητες να συμβεί αυτό διότι, σύμφωνα με τους αθλητικούς συντάκτες, διαθέτει ένα κράμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού και μπορεί να πετύχει καλή χημεία και να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Κατερίνα Στεφανίδη: Η βασίλισσα των ευρωπαϊκών αιθέρων

Μετά και το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ολλανδίας (που συνοδεύτηκε με ρεκόρ αγώνων 4,81μ.), η Κατερίνα Στεφανίδη θέλει δύο ακόμα μετάλλια για να τα έχει πάρει όλα. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δεύτερο μπορεί να το πάρει σύντομα….

Κατερίνα Στεφανίδη

Άλμα επί κοντώ

katerina-stefanidi-570

Λευτέρης Πετρούνιας: Πείσμα και ρεκόρ

Ο 25χρονος γυμναστής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για δεύτερη συνεχή φορά, καθώς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Βέρνης. Συγκέντρωσε 15.866 βαθμούς και άφησε πίσω του τον.. ανταγωνισμό δείχνοντας έτοιμος για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μάλιστα είναι ο πρώτος που κατακτά συνεχόμενο τίτλο στους κρίκους μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Ούτε ο Δημοσθένης Ταμπάκος δεν το είχε πετύχει, που ήταν χρυσός το 2000 και το 2004, αλλά αργυρός το 2002.

Λευτέρης Πετρούνιας

Κρίκοι ανδρών

IMG_8626 copy

Οι έμπειροι

Από τους παλιότερους και πιο έμπειρους αθλητές της ελληνικής αποστολής είναι ο πρωταθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης που θα συμμετάσχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς επίσης και ο ΄Ελληνας κολυμβητής, Σπύρος Γιαννιώτης, στους 5ους Ολυμπιακούς του Αγώνες, αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής, Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο σε 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς, ο οποίος όμως τελικώς δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Ηλίας Ηλιάδης

Τζούντο
ÇËÉÁÄÇÓ ÔÆÏÕÍÔÏ 90ê ÏËÕÌÐÉÁÊÏÉ ÁÃÙÍÅÓ ËÏÍÄÉÍÏ 2012) ILIADIS JUDO 90kg OLYMPIC GAMES LONDON 2012

Δυναμική στο στίβο είναι η εμφάνιση της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν. Στη νέα κατηγορία της ιστιοπλοΐας Nacra 17 αγωνίζονται οι Σοφία Μπεκατώρου – που κράτησε τη σημαία της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο –  Μιχάλης Πατενιώτης

Σοφία Μπεκατώρου – Μιχάλης Πατενιώτης

Ιστιοπλοΐα

upl57a5bc350adf8

Σπύρος Γιαννιώτης

Μαραθώνια κολύμβηση

12931342

Βλάσης Μάρας

Μονόζυγο ανδρών

1983438

Βούλα Παπαχρήστου

Στίβος · Άλμα τριπλούν γυναικών

ImageHandler

Εθνικές ομάδες πόλο και κωπηλασίας

Στη μάχη για μετάλλιο ρίχοντας οι εθνικές μας ομάδες πόλο και κωπηλασίας, ενώ όλα είναι πθανά για το δίδυμο Νικολαϊδου – Ασουμανάκη του διπλού σκιφ, όσο και για τα μέλη της τετρακώπου (Αγγελόπουλος, Τζιάλας, Τσίλης, Χρήστου) που έφτασαν ένα βήμα πριν από το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012.

Εθνική ομάδα πόλο

ImageHandler

    Σημειώστε ακόμα τα ονόματα των Βύρωνα Κοκκαλάνη (ιστιοσανίδα), Μιτάκη (φιν) Μάντη και Καγιαλή (470). τεντόγλου (μήκος), Γκολομέεφ (κολύμβηση), τσάκωνας (ύψος), Φιλιππίδης (επί κοντώ)και Γκιώνης (πινγκ – πονγκ).

Πηγή: Τα Νέα, thetoc

Ακολουθήστε μας στο facebook: