Πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ηγηθεί πρωτοβουλίας για να σταματήσει ο πόλεμος – Είναι λένε ο μόνος που φοβάται ο Πούτιν;

25 Φεβρουαρίου, 20224:03 ΜΜ
More videos

Μετά και την χθεσινή σύνοδο κορυφής οι πιέσεις αλλά και οι ελπίδες της διεθνούς κοινότητας ώστε να σταματήσει η επέλαση του Πούτιν στην Ουκρανία πέφτουν πλέον στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος που σύμφωνα με Ευρωπαίους αναλυτές και διπλωμάτες, φοβάται ο πρόεδρος Πούτιν και ο μόνος που μπορεί να του επιβληθεί.

Χαρακτηρηστικό παράδειγμα της επιρροής του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο Πούτιν αποτελεί η πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρωσία και η συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο στις 08 Δεκέμβρη του 2021.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όχι μόνο συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν άλλα έκατσε και δίπλα του, αντάλλαξε θερμή χειραψία μαζί του και έκανε και κοινές δηλώσεις μαζί του σε αντίθεση με αλλους αρχηγούς κρατών οπως ο Εμμανουελ Μακρον αλλα και ο Γερμανος Καγγελαριος Σολτς που ειδαν τον Πούτιν απο απόσταση έξι μέτρων και βάλε.

Ήδη λοιπόν ασκούνται παρασκηνιακά πιέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να ηγηθεί πρωτοβουλίας που θα έρθει σε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο με στόχο να τον συνετίσει και να τον πείσει να συμβιβαστεί πριν ισοπεδωθεί όλη η Ουκρανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την σεμνότητα που τον διακρίνει δεν θέλει να μπει μπροστά σεβόμενος την πείρα και την εμπειρία άλλων ηγετών που θα επιθυμούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο και είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τον ίδιο και ηλικιακά αλλά και σαν πολιτικά μεγέθη.

Άλλωστε οποίος σώζει τον κόσμο δεν το βροντοφωνάζει. Το κάνει σεμνά και ταπεινά κρατώντας την ικανοποίηση πως προσφέρει χωρίς οι υπόλοιποι να το γνωρίζουν. Και εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση, ενός ανθρώπου που προσφέρει διαρκώς από το παρασκήνιο, σιωπηλά αλλά αποτελεσματικά.

Πηγή: olympia.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News