Ποια είναι τα επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας και δεν το γνωρίζουμε;

1 Μαΐου, 2015 2:20 ΠΜ
More videos

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος επάνω στον πλανήτη. Ακόμα και το ίδιο μας το σπίτι έχει αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα για την υγεία μας.

Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πως συνηθισμένα αντικείμενα, που φαίνονται αθώα, μπορούν να βλάψουν εσάς και τους γύρω σας.

Στρώμα

Ενα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος!

Ασανσέρ και σκάλες

Περίπου 27 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των ασανσέρ, ενώ ο αριθμός των θανάτων αναβαίνει στους 12.000 όταν λόγος γίνεται για τις σκάλες.

Δαχτυλίδι

Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των μικροβίων που ζει κάτω από ένα δαχτυλίδι, καθώς μπορεί να είναι 730 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ευρώπης.

Τηλεόραση

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που βλέπουν πάνω από 2 ώρες την ημέρα τηλεόραση, προσέξτε γιατί λέγεται πως μειώνει κατά 14 χρόνια το προσδόκιμο ζωής.

Επιπλο γραφείου

Ενα μέσο έπιπλο γραφείου έχει περίπου 400 φορές περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Ηλεκτρονικός υπολογιστής

Πολλοί υπολογιστές έχουν σκόνη με τοξικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νευρολογικά προβλήματα.

Αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος

Ερευνες έχουν αποκαλύψει πως η χρήση αντικολλητικών σκευών μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για αναπνευστικά προβλήματα και καρκίνο.

Κινητά τηλέφωνα

Σύμφωνα με το London School of Hygiene & Tropical Medicine, το 16% των κινητών περιέχουν περιττώματα.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: