Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
διάφοραΠοια είναι τα 7 πράγματα που πρέπει να δει κάποιος τουρίστας στη...

Ποια είναι τα 7 πράγματα που πρέπει να δει κάποιος τουρίστας στη Ελλάδα σύμφωνα με το περιοδικό TNT;

Ελληνικά νησιά, αρχαιολογικοί χώροι, γαλάζιες σπηλιές, σπηλιές έως και υποβρύχιες ιαματικές πηγές. Το βρετανικό περιοδικό TNT παρουσιάζει τα 7 πράγματα που ένας τουρίστας πρέπει οπωσδήποτε να κάνει όταν επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά.

Βόλτα στην Ακρόπολη

Μετά από την άφιξη στην Αθήνα και πριν ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε νησί της Ελλάδας, μαι βόλτα στην Ακρόπολη επιβάλλεται.  Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και εξερευνήστε το πιο διάσημο αρχαίο θαύμα της Αθήνας, την Ακρόπολη. Περπατήστε στους δρόμους της αρχαίας πόλης, είναι πραγματικά μια εμπειρία που κόβει την ανάσα.

a 1 13

Σπήλαιο Μελισσάνης – Κεφαλονιά

Τα ελληνικά νησιά διαθέτουν πολλές εντυπωσιακές σπηλιές χάρη στη διαβρωτική δύναμη της Μεσογείου. Μια σπηλιά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες και είναι το Σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά. Με θέα στον ουρανό είναι ένας παράδεισος κάτω από την επιφάνεια της γης.

m 2 11

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Πιθανώς το πιο εκπληκτικό φυσικό τοπίο σε οποιοδήποτε από τα νησιά, το φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη είναι η λατρεία των πεζοπόρων.  Μπαίνοντας στο φαράγγι από την πάνω είσοδο του, νιώθεις σαν να είσαι σε έναν άλλο κόσμο, ένα κόσμο της φαντασίας, που οραματίζονταν οι συγγραφείς κάποιας επικής αναζήτησης. Διαθέτει θέα που θα σας αφήσει άφωνους, αλλά και συναρπαστικά μονοπάτια πεζοπορίας, διαβάσεις πεζών, παλιά γεφύρια από σχοινί και ήπια ποτάμια.

f 3 5

Εξερευνήστε ένα ακατοίκητο νησί

Από τα χιλιάδες νησιά της Ελλάδας, μόνο περίπου 300 σήμερα κατοικούνται. Από τα χιλιάδες νησιά σίγουρα θα βρείτε και κάποιο ακατοίκητο. Συχνά είναι ορεινό και καλύπτεται από πυκνή βλάστηση. Αυτά τα ερημονήσια είναι ιδανικά για όσους από εσάς επιθυμούν να εξερευνήσουν.

ak 7

Κάντε κατάδυση και κολύμβηση με αναπνευστήρα στην Μήλο

Ενα πράγμα που πρέπει να κάνετε στην Ελλάδα είναι να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα ή να κάνετε καταδύσεις εάν αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί. Για τους κολυμβητές, πολλά νησιά προσφέρουν απίστευτους κοραλλιογενείς υφάλους για εξερεύνηση, με έντονη υποβρύχια ζωή.

Μπορεί ακόμη και να φανείτε τυχεροί και συναντήσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα της Μεσογείου θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών και των χελωνών. Ωστόσο, αν η κατάδυση είναι περισσότερο στα γούστα σας, κατευθυνθείτε προς το νησί της Μήλου, όπου σχολές καταδύσεων θα σας πάνε για να εξερευνήσετε ναυάγια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και τις απίστευτες υποβρύχιες θερμές πηγές.

ka 7 0

Περίπατος στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το νησί της Σαντορίνης δημιουργήθηκε από μαι ηφαιστειακή έκρηξη πριν από αιώνες, και είναι ιδανικό για τους πεζοπόρους. Με χαμηλά φαράγγια και υψηλά βράχια και βουνά, αυτή η εμπειρία υπόσχεται άφθονη, γραφική θέα. Συνιστάμε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε την πεζοπορία σας στην Οία, όχι μόνο επειδή είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης, αλλά και γιατί φημίζεται για τα κομψά λευκά πέτρινα σπίτια αλλά και για το ηλιοβασίλεμα.

santorini island

Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα είναι ίσως η απόλυτη εμπειρία που μπορείτε να έχετε στα ελληνικά νησιά. Παρέχει τη δυνατότητα για απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή. Με το δικό σας ιστιοπλοϊκό σκάφος, μπορείτε να εξερευνήσετε τα ακατοίκητα νησιά, να δέσετε επάνω στην Οία της Σαντορίνης και κατευθυνθείτε στη Μήλο για κατάδυση.

isto 9098VIA

Τα πιο σημαντικά