Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
AppleΓια ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μικρή τρύπα δίπλα από την κάμερα...

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μικρή τρύπα δίπλα από την κάμερα του iPhone;

Η ύπαρξη των smartphone αναμφίβολα χαρακτηρίζει τον αιώνα που διανύουμε. Φυσικά, η κάθε μάρκα έχει και τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Υπάρχει η Samsung, η LG, η HTC και το iPhone της Apple. Από τα πολλά κινητά που θέτουν ψηλά τον πήχη στον ανταγωνιστικό χώρο της καινοτομίας, το iPhone είναι ένας από τους πιο δυνατούς διεκδικητές. Εξαιτίας αυτού, η εταιρεία μια σταθερή βάση πελατών που συνεχίζει να προτιμά ευλαβικά το συγκεκριμένο κινητό.

Πολλοί χρήστες ισχυρίζονται, ότι έχουν καταφέρει να ελέγξουν απόλυτα όλα τα χαρακτηριστικά του iPhone. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν έχουν παρατηρήσει το καινούργιο χαρακτηριστικό που προστέθηκε στο iPhone 5, όταν κυκλοφόρησε. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την πίσω όψη του iPhone 5 και 6 και παρατηρήστε την μικρή τρύπα που προστέθηκε ανάμεσα στο φλας και την κάμερα.

Η τρύπα βρίσκεται ακριβώς στην μέση, ανάμεσα την κάμερα και το φλας.

1

Ποια είναι η χρησιμότητα αυτής της μικρής τρύπας δίπλα στην κάμερα;

2

Αυτή η μικρή τρύπα είναι ο κυριότερος λόγος που ο χρήστης στην άλλη μεριά της γραμμής μπορεί να μας ακούει καθαρά. Σκοπός της είναι να φιλτράρει τον θόρυβο από τον περιβάλλον τριγύρω και μέσω ενός προηγμένου συστήματος ήχου να τον εξαφανίζει για όσο το δυνατόν καλύτερη τηλεφωνική εμπειρία.

Σε μια παρουσίαση της Apple, ο αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα του Παγκόσμιου Μάρκετινγκ, Φίλιπ Σίλλερ, εξήγησε, ότι από την κυκλοφορία του iPhone 5 και μετά όλα τα κινητά θα έχουν 3 μικρόφωνα. Αυτά που είναι μπροστά και κάτω είναι υπεύθυνα για την ηχογράφηση της φωνής και αυτό που είναι πίσω είναι υπεύθυνο για την εξαφάνιση του θορύβου.

Αυτό το επιπλέον χαρακτηριστικό έχει βελτιώσει την ικανότητα του iPhone για αναγνώρισης φωνής. Οπότε, όχι μόνο βελτιώνεται κατά πολύ η τηλεφωνική εμπειρία, αλλά γίνονται και πολύ πιο ακριβείς οι φωνητικές εντολές.

[youtube]

Τα πιο σημαντικά