Ποια γλώσσα αγάπης μιλάτε;

Απρίλιος 8, 2016 4:46 ΜΜ
More videos

Όταν τα ζευγάρια παραπονιούνται για τον σύντροφό τους συχνά χρησιμοποιούν την φράση: “είναι σαν να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες.” Τις περισσότερες φορές, ο λόγος πίσω από αυτή την παρεξήγηση είναι, ότι προσπαθούμε να δώσουμε στους συντρόφους μας αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που θέλουν εκείνοι. Ωστόσο, τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή είναι η αγάπη και η αμοιβαία κατανόηση.

Ο σύμβουλος σχέσεων Gary Oldman εξηγεί πως μπορούμε να διακρίνουμε τις διαφορές ανάμεσα στις “γλώσσες της αγάπης”, που χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Το να κατανοούμε την γλώσσα του αγαπημένου μας μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, καθώς και να κάνουμε τον σύντροφό μας χαρούμενο.

Λόγια επιβεβαίωσης

Οι λέξεις είναι η αρχή των πάντων. Οι λέξεις μπορούν να φέρουν την ευτυχία, αλλά μπορούν να φέρουν και δάκρυα. Αν οι λέξεις είναι το μέσο για να εκφράζετε την αγάπη σας, αυτό σημαίνει, ότι τα λόγια είναι ζωτικής σημασίας για εσάς. Δεν πρόκειται μόνο για φιλοφρονήσεις ή επαίνους. Η λεκτική επικοινωνία με τους αγαπημένους σας είναι πολύ σημαντική για εσάς, μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα τις ανησυχίες σας και είστε πολύ καλοί ακροατές. Επίσης, με τα λόγια σας αφήνετε τους άλλους να ξέρουν πόσο σημαντικοί είναι για εσάς και εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας. Μπορεί να είναι λίγο περίεργο στην αρχή της σχέσης, αλλά πολύ σύντομα είστε σε θέση να κατανοείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας, ξέρετε τι είναι αυτό που έχουν ανάγκη να ακούσουν σε κάθε περίπτωση και να ανταποκριθείτε αναλόγως. Όταν βλέπετε τον σύντροφό σας χαμογελαστό, είστε και εσείς καλά.

Ποιοτικός χρόνος

Αν απλά το να βρίσκετε μαζί με τον αγαπημένο σας σας φέρνει χαρά, τότε η “γλώσσα της αγάπης” που μιλάτε είναι ο ποιοτικός χρόνος. Για εσάς δεν έχει σημασία αν πηγαίνετε σινεμά ή πηγαίνετε σε μια γκαλερί. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι, ότι είστε μαζί. Ακόμα και όταν ξέρετε, ότι οι αγαπημένοι σας δεν μπορούν να σας αφιερώσουν πολύ χρόνο ακόμα και μια συνάντηση λίγων λεπτών μπορεί να σας κάνει χαρούμενους. Αν η “γλώσσα αγάπης” του αγαπημένου σας είναι ο ποιοτικός χρόνος, βάλτε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και πάρτε τους τηλέφωνο. Κανονίστε να πάτε σινεμά ή οτιδήποτε σας αρέσει να κάνετε μαζί.

Λήψη δώρων

Μην το συγχέεται με την απληστία. Σε αυτή την περίπτωση η φύση του δώρου δεν έχει σημασία για τον άνθρωπο που μιλάει αυτή την γλώσσα. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η ειλικρινής επιθυμία να δώσει και πάρει. Ένα τριαντάφυλλο κάθε τόσο είναι ένα πολύ ωραίο δώρο. Ο άνθρωπος που μιλάει αυτή την “γλώσσα αγάπης” κατά βάθος έχει την ανάγκη να φροντίσει τον σύντροφό του και να τον κάνει ευτυχισμένο. Αν αυτή είναι η γλώσσα αγάπης του αγαπημένου σας, τότε δώστε προσοχή στα μικρά και χαριτωμένα πραγματάκια για το σπίτι. Φτιάξτε τους κάτι μόνοι σας. Αν στον σύντροφό σας αρέσουν πολύ οι κάρτες, τότε πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας.

Εξυπηρέτηση

Αυτή η γλώσσα χρησιμοποιείται συχνά από τους γονείς για να επικοινωνούν με τα παιδιά τους. Συχνά, περνάνε όλη τους την μέρα μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας και φροντίζοντας το σπίτι. Αν η γλώσσα που μιλάει ο αγαπημένος σας είναι η εξυπηρέτηση, τότε θα πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτούς ως αντάλλαγμα, αφού συχνά αυτές οι δουλειές δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Ξεκινήστε με κάτι μικρό, όπως το να προσφερθείτε να βοηθήσετε σε κάποια από αυτές τις δουλειές.

Σωματική επαφή

Ο καθένας έχει την δική του γνώμη για τα αγγίγματα. Σε κάποιους αρέσει να κρατιούνται χέρι χέρι, να αγκαλιάζονται, να φιλιούνται, ενώ για κάποιους άλλους ένα απλό φιλί στο μάγουλο είναι αρκετό. Συχνά, ακούμε από παντρεμένα ζευγάρια, ότι ο σύζυγος είναι στην κουζίνα, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την σύζυγό του με τις καινούργιες γαστρονομικές απολαύσεις, ενώ η σύζυγος θέλει απλά να κάτσει με τον άντρα της αγκαλιά στον καναπέ. Αν η “γλώσσα αγάπης” του αγαπημένου σας είναι η σωματική επαφή, τότε να τους φιλάτε και να τους αγκαλιάζετε πιο συχνά. Ακόμη και ένα απλό άγγιγμα για αυτούς είναι μια εκδήλωση αγάπης.