Ποια χώρα είναι ο Νο1 προορισμός των ξενιτεμένων;

22 Οκτωβρίου, 2014 1:16 ΜΜ
More videos

Η Ελβετία έρχεται στην κορυφή της κατάταξης των προορισμών που προτιμούν οι εκπατρισμένοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα και στην οποία αξιολογούνται οι υλικές συνθήκες και η ποιότητα ζωής.

Το Top 10 αυτής της δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε από την τράπεζα HSBC, αποκαλύπτει επίσης την πολύ καλή φήμη των ασιατικών προορισμών, που καταλαμβάνουν περισσότερες από τις μισές θέσεις.

Η κατάταξη των 10 χωρών στην κορυφή του καταλόγου, που διαμορφώθηκε από ηλεκτρονική δημοσκόπηση μεταξύ 9.288 εκπατρισμένων, είναι η ακόλουθη:

  1. Ελβετία
  2. Σιγκαπούρη
  3. Κίνα
  4. Γερμανία
  5. Μπαχρέιν
  6. Νέα Ζηλανδία
  7. Ταϊλάνδη
  8. Ταϊβάν
  9. Ινδία
  10. Χονγκ Κονγκ

Τα άτομα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αξιολόγησαν την οικονομική κατάστασή τους (μισθός, αποταμιεύσεις, οικονομική κατάσταση της χώρας υποδοχής), την ποιότητα ζωής, την οικογενειακή ζωή (ιδιαίτερα τις συνθήκες υποδοχής και εκπαίδευσης των παιδιών).

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα διαφορετικά κριτήρια, η Ελβετία είναι η χώρα την οποία προκρίνουν οι εκπατρισμένοι, καθώς συνδυάζει άνετους μισθούς (ένα τέταρτο των εκπατρισμένων στην Ελβετία λένε πως κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια ετησίως) και πολύ καλή ποιότητα ζωής. Η Ελβετία είναι επίσης η χώρα της οποίας η οικονομία εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, σύμφωνα με την HSBC.

Η Ασία «διακρίνεται ως η πιο πρόσφορη περιοχή για οικονομική ευμάρεια», ιδιαίτερα η Κίνα, όπου περίπου το 38% των εκπατρισμένων κερδίζει περισσότερα από 200.000 δολάρια ετησίως.

Η Γερμανία, τέταρτη στην κατάταξη, εμφανίζεται ως «ένας ασφαλής και σταθερός προορισμός». Το 87% των εκπατρισμένων που ζουν εκεί δηλώνει ικανοποιημένο από τις οικονομικές συνθήκες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία πάντως πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο, πριν η γερμανική οικονομία εμφανίσει κάποιες ενδείξεις κόπωσης.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: