Πέτσας: «Tα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους»

22 Αυγούστου, 2021 12:18 ΜΜ
More videos

“Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους”, είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, πιθανότητα την Τρίτη 24/8, τα οποία σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε, πως η κόρη του είναι 17 χρονών και έχει κάνει το εμβόλιο».

Όπως είπε, «εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «υπάρχει το συλλογικό».

Για πυρόπληκτους

Αναφερόμενος στους πυρόπληκτους ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο πολίτης κάνει την αίτηση του και με ένα κλικ παίρνει την πρώτη αποζημίωση, η οποία κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και από 5.000 έως 22.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Συμπλήρωσε πως υπάρχουν διάφορες βαθμίδες αποζημιώσεων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
«Επίσης δώσαμε έξτρα χρήματα μόλις προχθές στους δήμους, γιατί δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα είναι και οι δήμοι που έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν αυτές τις ζημιές και να συνδράμουν», ανέφερε ο κ. Πέτσας.