Πέτσας: «Τα μέτρα ήδη αποδίδουν καρπούς – Εκτός συζήτησης το lockdown»

24 Νοεμβρίου, 20211:28 ΜΜ
More videos

Ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για οριζόντιο lockdown όπως στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας και τα όποια επιπλέον μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, γιατί αυτοί κυρίως κινδυνεύουν, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Για το lockdown στην Αυστρία, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για μια χώρα με διαφορετική τουριστική σεζόν από αυτή της Ελλάδας και παίρνει άμεσα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει το τουριστικό της προϊόν.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν σκέψεις η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να γίνεται όπως στη Γερμανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

«Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα θας θα σημειώσει απότομη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού που φαίνεται ότι πάνε καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες και να πείσουμε όσους έκαναν νωρίς και τις δύο δόσεις να κάνουν τώρα και την τρίτη.

Ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από τα περσινά.

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων στις Εκκλησίες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόζονται τα διοικητικά και τα χρηματικά πρόστιμα για τους υπεύθυνους.

Έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά με καλή διάθεση μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News