Πέτσας: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιασθεί όλοι οι Έλληνες»

26 Νοεμβρίου, 20205:09 ΜΜ

Εκτός από την παράταση του lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δηλώσεις για το τι θα γίνει με τον εμβολιασμό.

Ο Στέλιος Πέτσας, εκτός από την παράταση του lockdown μέχρις τις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε και το τι έχει στα σχέδιά της η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι: «Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πολλά εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα. Να φτάσουμε έτσι κάποια στιγμή μετά το Μάρτιο σε ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού και στο σύνολο μέχρι το τέλος Ιουνίου».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε: «Μετά τις ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., είναι σαφές ότι μπορούμε να έχουμε ασφαλή εμβόλια τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου όπως προβλέπει το αρχικό μας πλάνο. Αυτό το πλάνο καθίσταται κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο ελκυστικό. Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πολλά εμβολιαστικά κέντρα ώστε να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 συμπολίτες μας τον μήνα. Να φτάσουμε έτσι κάποια στιγμή μετά το Μάρτιο σε ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού και στο σύνολο μέχρι το τέλος Ιουνίου. Μένουμε στο πλάνο μας και θα το αναπτύξουμε και πιο γρήγορα αν χρειαστεί».

Για την πορεία της πανδημίας είπε ότι έχουμε ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων και μίλησε για σταδιακή επάνοδο της κανονικότητας. Παρέπεμψε, όμως, στις ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα θα έχουν αξιολογηθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την απόφαση της παράτασης των μέτρων καθώς, όπως είπε, το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές, όπως είπε, είναι η Θεσσαλονίκη, η Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

Πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Πάτρας εν όψει της γιορτής του πολιούχου της πόλης του Αγίου Ανδρέα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους.

Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης, είπε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε, θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος είναι ένας: Οι Ελληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News