Πέτσας: «Δεν είναι ταμπού ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο»

22 Μαΐου, 2021 3:01 ΜΜ
More videos

Σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δεν πρέπει να είναι «ταμπού» η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μιας σειρά εργαζομένων του δημοσίου τομέα αλλά και άλλων επαγγελματικών κλάδων.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μετά την ΕΜΑΚ και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν πρέπει να είναι «ταμπού αυτή η συζήτηση. Την άνοιξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εδώ και αρκετό καιρό, λέγοντας ότι το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί για τους υγειονομικούς από το φθινόπωρο. Ξεκίνησε, λοιπόν, η συζήτηση αυτή με υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η ΕΜΑΚ και από εκεί και πέρα, αυτό που έχει σημασία, τώρα, είναι να συνεχίσουμε τη συζήτηση με ψυχραιμία, ώστε να καταλάβουμε ότι μιλάμε για το δημόσιο συμφέρον που είναι αυταπόδεικτο, την προστασία, δηλαδή, της δημόσιας υγείας, στην οποία δεν χωρούν προσωπικές επιλογές. Επομένως, εγώ θα ήμουν πολύ θετικός, η συζήτηση αυτή να ξεκινήσει τώρα, να καταλήξει γρήγορα και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Ο ίδιος ουσιαστικά παρουσιάζοντας και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επίσπευση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μια σειρά εργαζομένους σημείωσε: Εκτιμώ ότι σταδιακά θα πηγαίνουμε σε ακόμα μεγαλύτερες απελευθερώσεις, όμως ακόμα δεν είμαστε εκεί. Χρειαζόμαστε να χτίσουμε και άλλο το τείχος ανοσίας. Ευτυχώς, ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά».

Ακολουθήστε μας στο facebook: