Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
celebritiesΠέτρος Γαϊτάνος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να...

Πέτρος Γαϊτάνος για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται, πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι»

Για όλους και για όλα μίλησε ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος, τον οποίο το κοινό έχει ταυτίσει με τους ύμνους Μεγάλης Εβδομάδας και την περίοδο του Πάσχα.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων απάντησε για το νομοσχέδιο που νομιμοποίησε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον χώρο της εκκλησίας.

«”Καίει” αυτή η κουβέντα. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να σχολιάζω πράγματα που αφορούν τη σύγχρονη Εκκλησία. Σέβομαι τους Μητροπολίτες και όλους τους ανθρώπους που έχουν το Σχήμα της ιεροσύνης και του μοναχισμού. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες μας να εκφραστούν και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες και επιλογές» ανέφερε ο Πέτρος Γαϊτάνος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι στέκεται υπέρ της αγάπης και της συντροφικότητας:

«Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι, όπως κι αν είναι κι ό,τι κι αν είναι, μοιράζονται μια τρυφερότητα, μια αγάπη κι έναν έρωτα θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε με σεβασμό και απάθεια. Δεν μας αφορά. Από εκεί και πέρα όμως, όλα τα υπόλοιπα έχουν πάρα πολλή κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, οποιοσδήποτε από εμάς, να σε κυνηγούν χιλιάδες άνθρωποι και να σε δείχνουν, γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο. Στέκομαι στην αγάπη, την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα».
Μάλιστα, ο γνωστής ερμηνευτής υποστήριξε ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η ερωτική διάθεση και ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι: «Αυτό μπορεί να εξελιχθεί μετά, δηλαδή ο τρόπος αυτού του έρωτα οποιουδήποτε, μπορεί να εξελιχθεί, είτε ετεροφυλόφιλοι, είτε ομοφυλόφιλοι, με διάφορους τρόπους. Εμείς δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση. Θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα σε αυτό που ξεφεύγει είτε γιατί είναι πολύ επιθετικό και ακραίο είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι στον έρωτα και στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι».

Για τη στάση της εκκλησίας ο ίδιος ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό ότι ο Χριστός και η Εκκλησία του θα είναι πάντα η ίδια. Άρα δεν μπορούμε να ζητούμε και να χαρακτηρίζουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, για τον τρόπο που εκφράζεται η Εκκλησία, μέσα από τους κανόνες των Ευαγγελίων. Υπάρχουν κανόνες. Αυτά τα πράγματα όταν τα αποφασίζει η Εκκλησία είναι γιατί εκπορεύεται μέσα από τα λόγια των Πατέρων και ερμηνεύοντας τα λόγια των Γραφών».

Μάλιστα δήλωσε ανάξιος να κάνει οικογένεια όπως και να ακολουθήσει τον μοναχισμό: «Έχω 4 ανιψάκια. Είναι ωραίο πράγμα η οικογένεια αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου και η ζωή μου όπως εξελίχθηκε για να το κάνω. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι άξιος να κάνω τίποτα από αυτά γιατί είμαι λίγο καλομαθημένος ως καλλιτέχνης να εκφράζομαι όπως θέλω. Αυτό δυσκολεύομαι να το βάλω σε καλούπια όπως της οικογένειας ή του μοναχισμού. Θα ήθελα να το κάνω τίμια και επειδή δεν θα το κάνω τίμια, δεν θέλω να προδώσω ανθρώπους» σημείωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Τα πιο σημαντικά