Πέτρος Φιλιππίδης: Η δημόσια καταγγελία του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για τις συνθήκες στις φυλακές Τρίπολης

3 Ιανουαρίου, 2022 5:43 ΜΜ
More videos

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, καταγγέλλει μέσα από το Πρωινό τις συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στις φυλακές Τρίπολη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκκαλώνει!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στις 18 Μαρτίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισκέφθηκε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στις φυλακές Τρίπολης και καταγγέλλει στο Πρωινό τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Μάλιστα, όπως είπε ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα στην ημέρα, ο κ. Δημητρακόπουλος ετοιμάζεται να κάνει και επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία! Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.