Πέτρος Φιλιππίδης: Η άγνωστη ιστορία από το παρελθόν του – Τον διώξανε από δραματική σχολή που δίδασκε

22 Φεβρουαρίου, 202111:21 ΠΜ

Με εκκωφαντικό τρόπο συνεχίζεται η αποκαθήλωση κάποιων από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας μας.

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών, πέρα από τον Γιώργο Κιμούλη, τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο εκκρεμούν βαρύτατες κατηγορίες, είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μετά τις δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, έχει μετατραπεί σε persona non grata για τον πολιτιστικό και όχι μόνο χώρο της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Real News», γίνεται λόγος για ανάγωγες συμπεριφορές και εξαιρετικά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε σπουδαστές, οι οποίοι οδήγησαν τη διεύθυνση πολύ γνωστής δραματικής σχολής να διώξει, πριν από επτά χρόνια, τον έως τότε καθηγητή της Πέτρο Φιλιππίδη από το δυναμικό της.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης εκδιώχθηκε από την ίδια σχολή όπου δίδασκε, έπειτα από διαμαρτυρία σπουδαστών ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έκανε συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».

Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι πρότινος, είναι πως από την ίδια δραματική σχολή είχε εκδιωχθεί νωρίτερα, για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σπουδαστές και Πέτρος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Real News, ο γνωστός πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης είχε εκδηλώσει ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον πολλών σπουδαστών, που έφταναν σε σημείο να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στη διεύθυνση της σχολής, η οποία εν τέλει αποφάσισε να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Όπως ακούγεται, σε μια από τις συχνές «εκρήξεις» του γνωστού ηθοποιού, μπροστά σε όλη την τάξη, προσέβαλλε έναν μαθητή λέγοντάς του: «Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ». Αυτή ήταν και η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο σπουδαστής απευθύνθηκε κλαίγοντας στη διεύθυνση της σχολής και εκείνη πήρε την απόφαση να λήξει η συνεργασία τους, αφού ανάλογα παράπονα είχαν διατυπωθεί αρκετές φορές

Και σε  αντίθεση με τις άλλες σχολές, που ίσως επέλεγαν να συγκαλύψουν το γεγονός προκειμένου να κρατήσουν έναν καθηγητή «όνομα» στο δυναμικό τους, η δραματική σχολή «Ίασμος» απέδειξε έμπρακτα, όπως και στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι στηρίζει πάνω από όλα τους σπουδαστές της.

Να σημειωθεί πως ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του, όπου αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού, αν και στο πλευρό του βρίσκεται πάντα η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου την ώρα που με εκκωφαντικό τρόπο συνεχίζεται η αποκαθήλωση κάποιων από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας μας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News