Η πετρελαιοκηλίδα «έφτασε» και στην παραλία της Γλυφάδας

13 Σεπτεμβρίου, 20176:43 ΜΜ
More videos

Τμήματα από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου  «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», έφτασαν δυστυχώς και στη θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας κινητοποιώντας τη δημοτική αρχή και τις λιμενικές αρχές.

Τη μεταφορά τμημάτων της πετρελαιοκηλίδας βοηθούν οι δυτικοί άνεμοι.

petrelaio

petrelaio5

Ο δήμαρχος Γλυφάδας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονιζει τα εξής:

«Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

petrelaio4

petrelaio3

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

Markos Leivadaris/facebook

[glyfada24]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News