Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΠετράκος σε Τατσόπουλο: «Είσαι η χειρότερη μορφή αμόρφωτου, καημένε»

Πετράκος σε Τατσόπουλο: «Είσαι η χειρότερη μορφή αμόρφωτου, καημένε»

Ο Γρηγόρης Πετράκος ξέσπασε κατά του Πέτρου Τατσόπουλου για τις δηλώσεις που έκανε περί θρησκείας.

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Γρηγόρης Πετράκος μετά την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου περί θρησκείας -την οποία έκανε ο συγγραφέας αφότου αφέθηκε ελεύθερος- χαρακτηρίζοντάς τον ως «τη χειρότερη μορφή αμόρφωτου».

«Ο κύριος μορφωμένος λοιπόν λέει αμόρφωτους όσους πιστεύουν στο Θεό. Μέσα σε αυτούς προφανώς βάζει το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πλούταρχο και τον Επικτητο που στα μνημειώδη φιλοσοφικά τους έργα αναφέρουν το Θεό κάθε δεύτερη σειρά. Να θυμίσω λοιπόν στον ανεκδιήγητο ότι ο Πλάτων θεωρεί Παιδεία μόνο τη Φιλοσοφία και τη Μουσική. Και δεν υπήρξε μεγάλος φιλόσοφος στην αρχαία παγκόσμια σοφία και διανόηση που δεν είχε το Θεό σαν κύριο θέμα της έρευνας του. Ο σύγχρονος ξερολας όμως του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο έξυπνος και σοφός από αυτούς. Και αναρωτιέται αν θρησκεία και παιδεία είναι ασύμβατα… Θα σε στενοχωρήσω αλλά αθεΐα και παιδεία είναι τα μόνα ασύμβατα. Καημένε…», έγραψε ο Γρηγόρης Πετράκος στα social media.Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου

Αφού αφέθηκε ελεύθερος, μετά την σύλληψή του, ο Πέτρος Τατσόπουλος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα».


screenshot 2023 02 01 212404 252863 365599 type13260

Τα πιο σημαντικά