Πετράκος για εισαγγελική παρέμβαση για fake news: «Ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν αυτά»

20 Νοεμβρίου, 20207:48 ΜΜ

“Είναι πράγματα ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν” τονίζει ο Γρηγόρης Πετράκος απαντώντας στην είδηση που θέλει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να έχει βάλει στο στόχαστρο το επίμαχο βίντεο όπου υποστηρίζει πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία και κάνει λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων.

Μιλώντας στο OPEN, ο τραγουδιστής δήλωσε πως για την είδηση για την εισαγγελική παρέμβαση ενημερώθηκε από δημοσιεύματα υπογραμμίζοντας πως “δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει κάτι τέτοιο. Ούτε εγώ έχω πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι είναι απλά ένα δημοσίευμα”.

“Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που έχω διαβάσει άλλες τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο. Κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι δήθεν ο εισαγγελέας θα κινηθεί ενάντια σε αυτούς. Είναι πράγματα ανήκουστα. Ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν. Και δεν θα συμβούν και τώρα, είμαι σίγουρος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κάνοντας ο ίδιος τη δική του ανάλυση ανέφερε πως “η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό δεν το έχω κάνει γιατί πάντα σέβομαι τους νόμους και αυτό το έχω πει μέχρι και σε συνεντεύξεις μου.

“Εγώ δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα” – “Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου”

Ο Γρηγόρης Πετράκος έκανε λόγο και για παραποίηση των δηλώσεών του. “Κάποια πράγματα που διαστρεβλώθηκαν από εμένα, όπως το ότι δεν φοράω μάσκα, ενώ το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση, ότι δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω από το σπίτι μου. Εγώ δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα. Αυτό το είχα πει και δημόσια”, υποστήριξε ο τραγουδιστής.

“Άρα λοιπόν εγώ ουδέποτε προέτρεψα σε ανυπακοή κανέναν. Και ποτέ δεν έγραψα στα ποστ μου για μάσκες και εμβόλια και ποτέ δεν είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μια σειρά. Οπότε όλο αυτό που γράφετε δεν αφορά τίποτα σε μένα. Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου”, κατέληξε για το θέμα ο Γρηγόρης Πετράκος.

Δείτε το βίντεο

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News