Πέθανε το κορίτσι που έγινε σύμβουλο του λιμού στην Υεμένη σε ηλικία 7 ετών

3 Νοεμβρίου, 2018 12:40 ΠΜ
More videos

Ένα κορίτσι από την Υεμένη που έγινε το σύμβολο του λιμού εξαιτίας του μακροχρόνιου πολέμου στην χώρα της πέθανε σε ηλικία 7 ετών.

Η Αμάλ Χουσάιν έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη όταν μια φωτογραφία του αποστεωμένου σώματός της κυκλοφόρησε σε όλα τα Μέσα την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες η οικογένειά της ανέφερε ότι πέθανε σε έναν καταυλισμό προσφύγων που βρισκόταν 6,5 χιλιόμετρα μακριά από μια κλινική της UNICEF στο Ασλάμ.

“Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Η Άμαλ πάντα χαμογελούσε. Τώρα ανησυχώ και για τα άλλα μου παιδιά”, ανέφερε η μητέρα της Αμάλ. 

Στο νοσοκομείο που διευθύνεται από την UNICEF η Αμάλ έκανε συνεχώς εμετό και είχε διάρροιες ενώ οι γιατροί της έδιναν γάλα κάθε 2 ώρες.

Έπασχε από σοβαρό οξύ υποσιτισμό τρία χρόνια αφότου η οικογένειά της είχε φύγει από το σπίτι της για να ξεφύγει από τις αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας.

Η μητέρα της Αμάλ ήταν επίσης άρρωστη αφού υπέφερε από τον πυρετό του δάγκου που μεταδίδεται από τα κουνούπια που βρίσκονται στα στάσιμα νερά του καταυλισμού.

Σύμφωνα με την μητέρα της, η οικογένεια δεν είχε αρκετά χρήματα για να μεταφέρει την Αμάλ στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρισκόταν 24 χιλιόμετρα μακριά.

Ο πόλεμος της Υεμένης ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός για τα παιδιά της χώρας αφού πάνω από 7 εκατομμύρια παιδιά αντιμετωπίζουν τώρα πρόβλημα με την σίτιση.

Περίπου 1,8 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών αντιμετωπίζουν σοβαρό υποσιτισμό και άλλα 400.000 υποφέρουν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό, σύμφωνα με την UNICEF.

Ένας κάτοικος της Υεμένης περπατάει ανάμεσα σε ερείπια κτιρίων στην Σαναά, την πρωτεύουσα της χώρας.

Μια γυναίκα από την Υεμένη κρατάει με τα χέρια της το υποσιτισμένο παιδί της καθώς εκείνο δέχεται μια θεραπεία στην πρωτεύουσα Σαναά.

Ένα παιδί δέχεται θεραπεία σε μια μονάδα έκτακτης ανάγκης για θεραπείες υποσιτισμού στην Σαναά.

Ένας γιατρός μετράει το χέρι ενός υποσιτισμένου κοpιτσιού στην πόλη Χάτζα.

Μια μητέρα κρατάει στην αγκαλιά της το υποσιτισμένο παιδί της.

Ο 11 μηνών Γουαντάχ Ασκρί Μεσίλ ζυγίζεται με την άφιξή του σε ένα νοσοκομείο στο Ασλάμ.

[dailymail]