Πέθανε στα 2 του χρόνια το παιδί που γεννήθηκε χωρίς μύτη

6 Ιουνίου, 2017 1:27 ΠΜ
More videos

Το μικρό αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου στο Springhill Medical Center του Μόμπαϊλ, στην Αλαμπάμα.

Ο Ελι Τόμπσον γεννήθηκε πρόωρα στις 4 Μαρτίου του 2015 και η περίπτωσή του ήταν εξαιρετικά σπάνια, καθώς το παιδί αυτό γεννήθηκε χωρίς μύτη, ένα φαινόμενο που είναι γνωστό στον ιατρικό κόσμο ως «αρρινία» και «χτυπά» μία στις 197 εκατομμύρια γέννες.

Πέντε ημέρες μετά τη γέννησή του, ο μικρός υποβλήθηκε σε τραχειοτομή ώστε να μπορεί να αναπνέει με μεγαλύτερη ευκολία και παρά τις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσουν τόσο ο ίδιος, όσο και οι γονείς του, ο Ελι έγινε ένα αξιαγάπητο μωρό που λατρεύτηκε για το χαρακτήρα του από γνωστούς και αγνώστους. Ακόμα και από εκείνους που δεν ήξεραν ούτε λέξη για την υγεία του.

«Ήταν πολύ πολύ έξυπνος και χαρούμενος, πάντοτε χαμογελούσε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού, Φιντς Τόμπσον, στο Al.com, συμπληρώνοντας ότι είχε αγγίξει τις καρδιές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι νοιάζονταν για εκείνον.

Ο Ελι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του την Τέσα Εβανς, ένα μικρό κορίτσι, δυόμιση ετών που πάσχει από την ίδια ιατρική περίπτωση που ονομάζεται αρρινία, αφού γεννήθηκε κι εκείνη χωρίς μύτη.

Η μητέρα της Τέσα έχει πει ότι η γνωριμία τους με τον Ελι ήταν η πραγμάτωση ενός ονείρου και ότι είχε τεράστια σημασία το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να συζητήσουν με τους γονείς του.

«Η Τέσα τον είχε συμπαθήσει πολύ. Τον αγκάλιαζε και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το πώς εκείνος την κοιτούσε».

Ο θάνατος του μικρού Ελι Τόμπσον ραγίζει καρδιές.

[dailymail] [bvry]

Ακολουθήστε μας στο facebook: